Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Newkid redo att blotta hjärtat

/
  • Alexander ”Newkid” Ferrerär ute med sin debutskiva. En r’n’b-platta på svenska: ”Jag försöker använda ord som man använder när man snackar med sina ­polare. Vi använder inte gammeldags svenska, det är mycket slangord som jag tycker är fett att säga i mina texter sen”, säger han.

Newkid har valt att döpa sin debutskiva efter sig själv. På ”Alexander Jr Ferrer” gör han naken r’n’b om den tonårstid han just lämnat bakom sig.

Annons

– Jag vill att folk ska känna att det här är the real shit, säger han.

Det var i pojkrummet i Uddevalla som Alexander ”Newkid” Ferrer påbörjade drömmen om att en dag få stå på de stora scenerna. När han var 16 kom han i kontakt med Lorentz från hiphopduon Lorentz och M.Sakarias. Efter att ha lagt sång på flera av deras låtar släppte han sin egen mixtape ”Newkid On The Block” för snart två år sedan. Det var tänkt att debuten skulle komma strax därefter, men Newkid hade mer att berätta och skivan sköts på framtiden.

– Sju av låtarna från mixtapen skulle hamna på skivan, men jag kände att jag hade utvecklats. Dessutom hade jag tröttnat på låtarna, så de byttes ut en efter en, nu är det bara en låt kvar - ”Vägrar växa upp”, den är stommen i hela Newkid-grejen, säger han.

Låten handlar om det ansvar som kommer med att gå in i vuxenlivet. Och det svåra i att lämna tonårstiden bakom sig. Ett tema som återkommer i Newkids texter.

– Jag pratar mycket om åren från 15 till 19, när man går igenom massa olika problem, som kanske inte är så stora egentligen, men som man ändå känner sig stressad över. Det är skönt att dela med sig av saker och jag tror att folk känner igen sig. Jag vill att de ska känna: han är ärlig, han öppnar sig, han är modig.

På låten ”Stadium Status” säger du: ”Jag minns när min pappa sa, gör dina läxor så du slipper slösa din tid. För du kommer ändå aldrig bli någonting inom musik”. Hur vågar du säga så?

– Min farsa är väldigt speciell, vi var väldigt bra polare när jag var liten. Han var min idol och det är han fortfarande, men när det gäller musiken så var han inte jättepeppad på att jag skulle satsa på en så tuff bransch. Vi hade många bråk när jag bestämde mig för att flytta till Stockholm, så jag åkte mot hans vilja.

Är du rädd för hur

han ska reagera på låten?

– Ibland känns det i hjärtat när jag tänker på att min pappa ska lyssna på det och ibland ångrar jag att jag har skrivit det, men samtidigt var det något jag kände då. Det är något jag skäms över men jag är också stolt över att jag vågade. Ärligare än så blir det inte.

”Det är skönt att dela med sig av saker och jag tror att folk känner igen sig”

Mer läsning

Annons