Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Strömstedt lagkapten i trivsam show

/
  • Oslagbar duo? Nej, kanske inte, men specialskrivna ”I dag kommer aldrig mer” kan verkligen bli en hit för Andreas Johnson och Niklas Strömstedt.
  • Petra Mede kan mera än stand up. Här med dansduon Hanna Linné och Timo Lattu.
  • Niklas och Pernilla. Stjärnduo på hamburger Börs.

Mycket Niklas Strömstedt nu! Och då tänker jag förstås inte på att han nyss gifte sig med TV 4-profilen Jenny (f d Östergren).

Annons

Efter en längre tid i skuggan har forne GES-profilen dykt upp litet varstans under året och nu är han dubbelt aktuell, dels som programledare för SVT-serien ”Tack för musiken” och dels som sammanhållande länk i ”Oslagbart”, den nya showen på Hamburger Börs. Med sig har han artistkollegorna Andersson, Johnson och Mede – kända från Melodifestivalen även dom.

Men är det en oslagbar fyrklöver? Nja, nog hade jag förväntat mig litet mer av denna mix, mera show är en sedvanlig ”konsertstafett” och en större portion humor. Det sistnämnda ska ju främst den annars så skickliga Petra Mede stå för, men här känns hennes försök till att blidka publiken bara ansträngda och knappast genomtänkta. Något som hon givetvis kan rätta till under höstresans gång.

Givetvis inleds föreställningen med samtliga sjungande Niklas-låten ”Oslagbara”, vilken följs av ett föga spännande block där Pernilla och Andreas direkt får beta av sina största hitlåtar, ”Desperados” respektive ”Glorious”. Småningom fyller även Niklas på menyn med sin ”Om”, som i sanningens namn är riktigt bra. I slutracet kommer sedan fortsättningen på ”greatest hits” i form av ”A Little Bit Of Love”, ”Johnny Cash”, ”Flickor talar om kärleken” samt några till där Andreas bjuder på sig själv allra bäst i ”Sing For Me”.

Publikfrieri, visst, men för mig var det mera överraskande materialet bäst. Som Pernilla i Carpenters sköna ”Close To You”, Andreas i jazziga ”It Don’t Mean A Thing” och duetten Niklas/Andreas i specialskrivna ”I dag kommer aldrig mer”. Den kan bli en riktig hit.

Dansnumren med Hanna och Timo är en krydda i anrättningen och en ännu starkare sådan under premiärkvällen var gästartisten (under den något kryptiska rubriken ”Pernillas lilla nakna”) Sarah Dawn Finer. Hennes pipa är något utöver det vanliga, kraftigt understruket i Bonnie Raitts ”I Can’t Make You Love Me”.

Hans Marklunds uttalade format om att det ska vara ”flexibelt, nydanande, intressant och helt enkelt oslagbart” håller väl inte fullt ut. Ändå blir det en rätt så trivsam och ”oskyldig” underhållning under två timmar.

Mer läsning

Annons