Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer alla känslor på en och samma gång

/
  • ”Satan i gatan”. Nya albumet liknar mer Veronica Maggios andra skiva än hennes första. ”På både andra och tredje är det mina egna texter och melodier.”

Efter första singeln ”Jag kommer” är förväntningarna höga på Veronica Maggios tredje skiva ”Satan i gatan”. Mycket har hänt sedan sist. Med nya samarbeten har hon lämnat 1960-talet bakom sig, men soulen fick hänga med.

Annons

Tre år har gått sedan Veronica Maggio slog igenom stort med soulpoppiga ”Och vinnaren är...”. På nya skivan har gitarrerna kommit in i värmen och texterna är fullmatade med känslor.

– Förra gången var jag så fokuserad på att ha många olika teman i låtarna och visa vem jag var. Den här gången fick det som kändes mest ta mest plats, säger Veronica Maggio.

Många av texterna på den nya skivan andas olycklig kärlek och brustna relationer. Och visst kommer det mesta från egna erfarenheter, men historierna bakom texterna behåller Maggio för sig själv.

”Och vinnaren är...” gjorde hon i nära samarbete med dåvarande pojkvännen Oskar Linnros. När relationen tog slut upphörde även det musikaliska samarbetet, något som inte var helt lätt.

– Först kände jag mig lite handikappad. Visst, jag kan skriva text och melodi men det behövs mer för att det ska bli en skiva. Det var svårt att veta vad jag hade i mig själv och vad jag behövde.

I musikern Christian Walz, som producerat ”Satan i gatan”, hittade hon så småningom sin nya musikaliska parhäst

– Jag är glad att jag lät det ta ett tag, att jag inte stressade fram någonting. Med Christian kändes det bra ganska direkt.

Samarbetet har varit tätt, i Christian Walz lilla studio på Östermalm i Stockholm har de suttit och skrivit och testat olika ljud. Om och om igen tills det har låtit precis som de vill ha det. 60-talsinfluenserna från förra skivan har tonats ner och popen har fått ta mer plats.

För andra gången väljer Maggio att jobba med en producent som själv är verksam som artist.

– De förstår vad som händer när låtarna lämnar studion och vet hur det känns att få sitt hjärta lite krossat av en dålig recension.

Under arbetet med skivan och en hel del turnerande har Veronica Maggio även hunnit med att bli mamma. Tillsammans med musikern Nils ”Melo” Tull fick hon i början av oktober sonen Bosse. Fram till första dagen i nionde månaden stod hon på scen.

– Jag var opåverkad av graviditeten rent fysiskt väldigt länge. Christian sade att jag hade en Hollywood-graviditet när jag gled runt i studion, skrattar hon.

När hon i slutet av april beger sig ut på turné är både Bosse och Nils med i bagaget. Oroliga funderingar från omgivningen gör bara Veronica Maggio ännu mer säker på sin sak.

– Det kommer att gå hur bra som helst. Vi är ju två föräldrar.

Erika Walukiewicz/TT Spektra

Mer läsning

Annons