Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu satsar Hoforsrocken ännu mer

/
  • Mikael Bunke och Petter Sveden är två av arrangörerna till Hoforsrocken som går av stapeln i morgon i Folkets Park.

I morgon börjar årets upplaga av Hoforsrocken. I år har man tillskansat sig de två största bokningarna i festivalens historia och hoppas på ännu fler besökare.

Annons

– Eftersom det gick så bra förra året så satsar vi ännu mer i år, säger en av arrangörerna Petter Sveden.

Det gångna året har varit minst sagt uppåt för Hoforsrocken. Förra årets festival var en stor succé med 800 betalande med en bejublad spelning med lokala favoriterna Radioaktiva Räker som höjdpunkt. På Local heores-galan i vintras tog man hem priset både för årets scen/arrangör samt årets spelning för Radioaktiva Räkers comebackuppträdande.

I april så tillkännagav man sina två största bokningar i festivalens historia med Entombed och Imperial State Electric.

– Banden som vi har bokat i år är betydligt större band än de vi haft tidigare. Radioaktiva Räker som spelade här förra året är ju stora lokalt sett men Entombed och Imperial State Electric är ju stora i hela Sverige, säger Petter Sveden som är en av arrangörerna och till vardags jobbar på Studieförbundet Vuxenskolan i Hofors.

Inte nog med det så tilldelades festivalen Hofors kommuns fritids- och kulturstipendium 2012. Fritids- och kulturutskottets motivering var: ”För att på kort tid ha utvecklats från det lilla lokala arrangemanget till att bli årets festivalarrangör 2011.”

Prissumman är på 12 000 kronor och för bara några veckor sedan fick man veta att man får ytterligare 20 000 från Gästriklandsfonden.

– De här stipendierna betyder ganska mycket, vi kan nu göra allting lite proffsigare. Men bokningarna av Entombed och Imperial State Electric hade vi ju gjort innan vi fick de här stipendierna. Men regnar det i morgon så är de här pengarna ganska bra att ha, säger Petter Sveden.

Att det går bra för Hoforsrocken märks också på hur många band som hör av sig för att de vill komma och spela på festivalen. Från längst upp i norr och längst ner i söder har de fått förfrågningar om att få komma och spela. Mikael och Petter säger att det lätt kunnat fylla en tredagarsfestival.

– Vi har ju funderat på att ha två dagar men många av banden som spelar här tycker att det räcker med en dag. Sedan skulle det kräva många fler som är med och arrangerar om vi utökar antalet festivaldagar. Men vi har ju lite drömmar om att utnyttja grönområdet och inomhusscenen vid Folkets park också, säger Mikael Brunk som jobbar på Folkets hus i Hofors.

Nytt för i år är att man samarbetar med X-trafik och har skaffat en extrainsatt linjebuss som lämnar Hofors 01.30 och stannar till vid Torsåker, Storvik, Sandviken och Gävle på vägen.

Mer läsning

Annons