Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu våras det för våra jazzklubbar

/

Vårprogrammet för Gävle JazzClub är klart. Klubben gör som vanligt en fördelning mellan professionella grupper och lokala amatörmusiker.

Annons

Till den sistnämnda kategorin hörs saxofonisten Jörgen Jäderlunds nybildade kvartett. Jörgens band och välkände klarinettisten Bosse Tigréns kvartett svarar för säsongsöppningen den 15 februari.

Saxofonisten Ingvar Palms kvartett med gitarristen Lennart är en annan lokal begivenhet (7 mars). Samma med populära sångerskan Camilla von Bothmer som hörs med treblåsargruppen Jazz Au Vie samma kväll. Flera lokala tongångar presenteras av Bosse Heeds storband från Sandviken där trumslagaren Lars Stålberg står för sånger. De kommer .på mångas begäran, till stora scenen i Gävle konserthus den 4 april. Den amerikanska sångerskan Connie Evingson återkommer den 22 februari och med sig som tidigare har hon sjumannabandet Stockholm Jazz City Orchestra.

En höjdarföreställning garanteras i Gevaliasalen söndagen den 26 februari när Lill Lindfors tillsammans med pianisten Clas Cronas band intar Gevaliasalen. Som bonus ingår saxofonisten och flöjtisten Hector Bingert samt gitarristen Mats Norrefalk.

Karibiska melodier ska bandet Café Colonial bjuda på tisdagen den 13 mars. Gruppen är en mix med kubanska – spanska och svenska musiker med Sundsvall som hemort. På kort tid har de nått stor popularitet. CD-albumet ”Desde Cuba Hasta Africa” har byggt på uppmärksamheten.

Två av landets yngre tenorsaxofonister Björn Jansson och Andreas Gidlund bjuder den 21 mars på tufft spel i gruppen Hot Four East som även har en hyllad skiva ute på marknaden. Rutinerade sångerskan Monica Borrfors med Gösta Nilssons trio gör en konsert den 27 mars där hon bläddrar i Monica Zetterlunds sångbok.

En verklig jazzhöjdare är att vänta när den amerikanske tenorsaxstjärnan Grant Stewart med basisten Kenji Rabson Band går loss den 10 april. Stewart är i dag tillsammans med kollegan Eric Alexander en av de som slåss med Sonny Rollins och Wayne Shorter om en pallplats på saxofonens högsta tribun. Följdriktigt är han ett eftersökt namn för de stora jazzfestivalerna runt om i världen. I Kenjis band ingår den mycket unge lovande pianisten Leo Lindberg.

Mycket sång kommer att höras när Gävletjejen, basisten Felisia Westberg, med kompisar från Jazzlinjen vid Fridhems folkhögskola i Skåne kommer på besök. Bandet delar säsongsavslutningen den 25 april med gitarristerna Joel och Nicke Svensson grupp som kallar sig Farfar & Jag.

Mer läsning

Annons