Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bokningar till Furuvik Reggaefestival

/

Furuvik Reggaefestival fortsätter att fylla på med nya artistbokningar med bara två veckor kvar till starten. I går släppte man namn som Tanya Stephens, Red Fox, SKAnsen, Sanjin & Youthman, Partiet och El Tunche Soundsystem till en redan imponerande artistuppställning.

Annons

Jamaicanska Tanya Stephens är en av förgrundsfigurerna inom reggaen och har tidigare spelat på Uppsala Reggaefestival för sju år sedan. Landsmannen Red Fox hör mer hemma inom dancehall/hiphop och har samarbetat med bland annat Shaggy och svenska Teddybears STHLM.

SKAnsen är ett skaband från Uppsala som också uppträtt på festivalen tidigare. Sanjin & Youthman är två kusiner från Balkan men bosatta i Sverige som blandar dancehall med balkanmusik. Sjumannabandet Partiet släppte sitt debutalbum i vintras och turnerar nu runt i Sverige och Europa. El Tunche Soundsystem är en trio som mixar sydamerikansk folkmusik med jamaicanska rytmer.

Man har även gjort klart med discjockeys som DJ Patuu, Mike Yangsta och King Solomon Hi Fi Allstars samt att Bob Marley-dokumentären "Marley" av regissören Kevin MacDonald kommer att visas under festivalen.

Sedan tidigare är artister som Shaggy, T.O.K., Timbuktu, Syster Sol, Labyrint och Gävlebandet LionDub bokade. Furuvik Reggaefestival går av stapeln den 17 och 18 augusti.

Mer läsning

Annons