Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytända Europes bästa tid är nu

/
  • Europe har fått en nytändning. I sommar är bandet aktuellt med tältturné med Takida. I höst väntar inspelning av det nionde studioalbumet.

Sommarturné med Takida och inspelning av nionde albumet. Europe känner nytändning.

Annons

– Det är kul i Europelägret just nu, säger Joey Tempest.

Europe har inte släppt en skiva på två år, men bandets bästa tid är ändå nu, tycker sångaren Joey Tempest.

– Det är kul i Europelägret just nu. Vår senaste platta ”Last Look At Eden” gav oss ett lyft och en nytändning i karriären. Det är vår viktigaste platta jämte ”The Final Countdown”, säger han.

Och nytändningen avspeglar sig i produktiviteten. De kommande månaderna är Europe aktuella med live-dvd, fotobok och inspelning av sitt nionde album.

Men först drar rockveteranerna ut på sommarturné med Takida. På åtta spelställen kommer de två banden att uppträda i ett tält som rymmer nästan 4 000 personer.

– Takida är ett bra band som höjer sig över mängden. De är ett ungt rockband med koll och vi är ett klassiskt rockband. Det ska bli riktigt kul, säger Joey Tempest.

Till hösten går bandet in i en studio i Stockholm för att spela in sitt nionde album. Målet är att det inte ska låta som ”Last Look At Eden” .

– Vi kommer ta chanser. Vi har börjat lyssna lite mer på rak rock med bluesinfluenser. John Norum har blueskänsla. Det vore synd att inte använda det, säger Tempest.

Trots att 28 år har hunnit passera sedan Europe släppte debutalbumet ”Europe” har de inga planer på att lägga av. Tvärtom.

– Vi är ett arbetande band och brukar planera fem år i taget. Nya plattan släpps 2012 och följs av en turné. Vi kommer nog turnera långt in i 2013 och 2014 är det säkert dags för en ny platta. Det här är vårt liv, vårt jobb och det är så roligt. Det är svårt att säga när det tar slut, säger Tempest.

Marko Säävälä/TT Spektra

Lotta Glimstedt/TT Spektra

Mer läsning

Annons