Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orkar vi fortfarande med Di Leva?

/

Tre nöjesröster om DiLeva inför lördagens delfinal i Melodifestivalen.

Annons

Johan Lindqvist, krönikör på Göteborgs-Posten:

1. Inte en smula mer. Jag har haft paltkoma-symptom på Di Leva sedan han slutade tejpa fast luggen i pannan. En gång i tiden var Di Leva en omtumlande popkraft med ett fantastiskt kompband. Lätt att glömma det nu när han är kristalltant dygnet runt.

2. Just bron fyller ingen funktion. Hon går halvvägs upp bara för att vända tillbaka och ställa sig vid en fläkt, precis som alla andra balladsångerskor före henne. Den lågt liggande dimman kallas förresten ”pungrök” internt. Men visst ska Sonja till Globen.

3. Väldigt bra fråga. Som leder till en rad motfrågor. Vad är folklighet? Varför har en av tjejerna dragspel när det inte går att förnimma något dragspel i låten? Varför är flöjten så vanvettigt liten? Och var finns Timoteij resten av årets 364 dagar?

4. Nej, det är han verkligen inte. Ulrik skulle aldrig få för sig att ha sönder saker på scenen, han felparkerar inte sin bil för att ”det är coolt” och han kommer inte att tuppfajtas med Danny. Han vet dessutom vad den där floden i Paris heter. Däremot är han årets Ulrik. Gott så.

Carolina Norén, programledare för ”Svensktoppen” på Sveriges Radio P 4:

1. Vi svenskar är tåliga, vi accepterar massvaccinering mot svininfluensa och inställda tåg när det snöar – så varför inte Di Leva? Men hur tänkte Thomas när han döpte låten till ”Ge inte upp”? Med en sådan titel riskerar han som bäst en Andra Chans.

2. Sonjas musik har hittills spelats mycket på bröllop, nu utökas repertoaren även till begravningar. Men, låt er inte luras, se upp för Sonja! Hon har veckans enda ballad – och här pratar vi B-A-L-L-A-D!

3. De menar nog att de är fyra nyanser av Sanna Nielsen. Det finns något för alla, eller inget för någon, beroende på hur man ser det.

4. Nej, Ulrik är inte Eric Saade. Han är förvisso en ”manboy” och han är ”popular”. Men det är inte låten som tar honom till Globen, det är kepsen.

Ken Olausson, tidningen QX:

1. Inte mycket mer. Jag tror Sverige gav upp redan under förra årets ”Så mycket bättre”. Kommer någon ens ihåg att han var med där? Det här går mig helt förbi. För mig får det gärna vara slutblommat i den där klänningen.

2. Jag tror att hon har chans att hamna i skärselden i alla fall – Andra chansen då alltså. Den här typen av ballad har ju själv varit stendöd i några år, men ska någon skaka liv i den är det väl just Sonja Aldén.

3. Fyra linblonda, supersnygga tjejer från landsbygden med folkmusikinstrument som kör en blandning av Sarek och Roger Pontare... Folkligt som mellanmjölk men i Melodifestivalen är det farligt som cyanid.

4. Nej. Ulrik är duktig, men hans låt är ingen ”Popular”. Och där Eric kändes som något coolt, tufft och småfarligt för dagisbarnen att rösta på, känns nog Ulrik mest som ännu ett avsnitt av ”Emil i Lönneberga”.

Mer läsning

Annons