Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På festival är rätt t-shirt huvudsaken

/
 • Pontus Haglund, 19 år och från Nybro, är musiker. På hans tröja står Burzum.– Den är skön och luftig. Jag tog inte av mig den igår så därför har jag den idag också. Burzum har inspirerat mig mycket. Tröjan har jag haft i fyra år.
 • – Det här är min favorittröja. Jag hade den på väggen ett tag men tog ner den och klippte sönder den. Jag såg dem i Stockholm och gav 280 kronor för den. Det var det värt. Jag har använt den flitigt, berättar Angelica Hedström, 23 år från Gävle om sin Kizztröja.
 • – Jag har alltid bandtröjor på mig. Jag jobbar på en gymnasieskola och den här fick jag av en kollega i födelsedagspresent men jag har klippt till den lite, berättar Sara Eng, 23 år, från Falköping och visar upp sin Rolling Stoneströja från 1995.– Rolling Stones är väl inte bästa bandet att festa till men jävligt bra att softa till.
 • – Det är våra polares band. På tröjan står det Stockholmsgruppen Angrepps namn på framsidan och Fuck God!!!, Fuck Christ!!! Fuck you!!! på ryggen. – Jag har kört den sen vi åkte, det är festivaltröjan. Vi är sex eller sju som har den, berättar Robin Brodin, 20 år, Mariefred.
 • – Jag tog på mig den i morse. Jag gillar In Flame’s men byter tröja varje dag. Jag har ingen riktigt favorit men ska se Ink Stained Promises, berättar Tobias Hansson, 15 år från Gävle.
 • Baksidan av Robin Brodins t-shirt.
 • Flogging Molly är ett irländskt punkrockband berättar gävlebon Susanne Norling, 22 år.– Jag tog den för att jag har bränt mig och den täcker axlarna och så är den snygg. Jag köpte den på konsert på Grönan för ett par veckor sedan.
 • Mattias Jönsson, 23 år, från Kramfors har en Alice Coopertröja på sig.– Jag köpte den här i går. Det är alltid kul att köpa t-shirts. Jag gillar rock överlag men favoriterna är Metallica, berättar han.
 • – Mötley Crüe är skitbra och så matchar tröjan shortsen, säger Emma Nilsson. 25-åriga Emma kommer från Örnsköldsvik och åker en del på festivalen, speciellt om favoritbandet spelar. – Jag såg dem i fjol och i förfjol. I fjol svimmade jag för det var så varmt men kvicknade till när de började spela. Tröjan köpte jag för två år sedan. Jag har klippt till den själv. Förresten – hälsa Steven i Gävle.
 • Skyclad står det på Jonas Hägglövs tröja. Jonas, 39 år, är från Hallstavik och en riktig festivalräv.– Skyclad spelar irländskt stuk blandat med hårdrock. Jag tog något ur ryggsäcken bara och så blev det den men Bullet är också bra.

Har ni sett någon som har en sån här, säger en t-shirtsförsäljare och håller upp en tröja med Britney Spears. Han skrattar rått. På hårdrocksfestival gäller det att ha rätt attribut för att ge rätt budskap och intryck. Bandtröjor är en självklarhet och Britneytröjan göms längst bak.

Annons

Andra tröjor säljer desto bättre. Alla vill visa vad man lyssnar på och vilka grupper som supportas. Men det är ont om linnen och tröjor för tjejer. De tjejer GD träffade hade designat själva med hjälp av saxen.

På hårdrocksfestival gäller det att ha rätt attribut för att ge rätt budskap och intryck.

Bandtröjor är en självklarhet och Britneytröjan göms längst bak.

Andra tröjor säljer desto bättre. Alla vill visa vad de lyssnar på och vilka grupper som supportas.

Men det är ont om linnen och tröjor för tjejer. De tjejer GD träffade hade designat själva med hjälp av saxen.

Mer läsning

Annons