Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pantertanterna trivs tillsammans

/
  • Veterantrio som trivs tillsammans. Från vänster Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson.

Det ska va’ mogna kvinnor i år, sjöng veterantrion mot slutet på en känd melodi som Siwan haft med sig genom åren.

Annons

Pantertanterna bjöd på en nostalgisk, smått busig och generös kväll från början till slut efter inledningsorden från Jan Kotschack som skrivit en bok, ”Stick iväg, Jack!”, om det korta men resultatgivande äventyret om Radio Nord – stationen på Östersjön. Där var hans pappa Jack stark man som 1961 satte en blåslampa i röven på Sveriges Radio.

Den fräcka uppstickaren fick SR att börja sända Melodiradion och topplistor medan politiker och tidningarnas ledarsidor ropade på förbud mot piraten därute på havet.

Storföretagen vågade inte köpa reklamtid hos Radio Nord och Jack Kotschack fick kasta in handduken redan 16 månader efter premiären.

Men för Siw, Lill-Babs och Ann-Louise betydde radiostationen en ordentlig skjuts i respektive karriärers linda. ”April, April” var den första hitlåten, först med Siw och sedan i Eurovisionsschlagern med Lill-Babs.

Den fanns givetvis med i en lång kavalkad som publiken i det välbesatta konserthuset fick uppleva. Inte klokt egentligen hur många trallvänliga sånger som trion hunnit med under sina långt över 50 år i rampljuset. Ja, man kan inte räkna dem alla och därför gjorde det mest i medleyform. Särskilt i andra setet då de bjöd på ett lustfyllt pärlband av sina omtyckta hits. ”En tuff brud i lyxförpackning”, ”Min greve av Luxemburg”, ”Slit och släng” fick spontana applåder liksom en hel del andra klassiker.

Ann-Louise Hanson hann även med att demonstrera sin imitationskonst och lät omväxlande som Birgit Nilsson, Lena Nyman, Liv Ullman och Ulla Sallert.

Sångerskorna backades upp förtjänstfullt av en trio med Hofors-sonen Benneth Fagerlund (piano), en febersjuk (fast det märktes inte) Lasse Persson på trummor och ”Mackan” Englund på basen.

”Passa på att titta på oss nu medan vi lever”, skrockade Lill-Babs. Fast det lär nog dröja innan de lämnar artistscenen, fortfarande ser de ut att njuta av varje sekund tillsammans.

Inte klokt egentligen hur många trallvänliga sånger som trion hunnit med under sina långt över 50 år i rampljuset

Mer läsning

Annons