Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paradors

/

Förre Gävlebon Jeppe Eriksson, semikänd från grupper som Cream Crackers, Zielinski, Manitoba Prospekt och senaste Auto Dropouts, har gjort ett nytt projekt där han med.

Annons

Hjälp har han tagit av flera olika sångare, bland andra Nick Marsh, en gång i tiden med i Flesh For Lulu. Även Andy Tuvesson och Gävle- bekanta musiker som ”Muttis” Björklund, Anders Lyck, Sverker Magnusson och Johan Nordström gör mjukare versioner av powerpop. Problemet med Jespers projekt är att de blir lite spretiga i genrerna men det positiva är att det mesta är bra. Melodiöst, anspråksfullt och fackmässigt alldeles utmärkt.

Vi får, om jag ska leta referenser, lika mycket Wannadies som tidiga R.E.M-jinglejangle utan att vara för mycket retro. Som vanligt tänkte jag skriva att det låter alldeles utmärkt av Jespers projekt, kanske vi får hoppas på några livespelningar denna gång.

Jesper jobbade på Svenska Freds lokalavdelning i Gävle i slutet av 90-talet och deltog under det året i en internationell kampanj som MAG var initiativtagare till för att få till stånd ett förbud av personminor. Nu kan du ladda ned skivan på www.paradors.se och du väljer själv hur mycket du vill betala. Samtliga intäkter går till organisationen som röjer minor.

Förlag: (Mag songs)

Peter Alzén

Mer läsning

Annons