Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla är tillräckligt begåvad

/

Musikern Pernilla Andersson är årets Ulla Billquist-stipendiat. Utmärkelsen får hon enligt juryn för sin förmåga att sätta ”ord och musik till det som vi alla ibland funderar på men inte är i närheten av att kunna formulera”

Annons

– Det är så klart jättekul att få ära och pengar. Men det allra roligaste är egentligen bara tanken på att någon suttit i ett rum och bollat med olika namn och sedan tänkt på mig och tyckt att det jag gör är värt en utmärkelse, säger Pernilla Andersson.

Ulla Billquist-stipendiet på 25 000 kronor delas ut årligen av Folkets Hus och Parker till en ung begåvad person inom teater, sång och musik.

Bland tidigare stipendiater finns Sofia Karlsson, Annika Norlin och Robyn.

I juryns motivering går bland annat att läsa att ”med stor integritet berör Pernilla Andersson de känsligaste bitarna i mångas uppväxt. Det kan handla om hur ett miljonprogramsområde i en skånsk stad sätter avtryck och gör oss till de människor vi blir, somliga stärkta, andra trasiga.”

– Den här motiveringen är verkligen helt fantastiskt. Jag har hela min karriär försökt skriva låtar som har innebörd och tyngd, säger hon.

Det har varit ett intensivt år för Pernilla Andersson. Förutom medverkan i årets melodifestival med låten ”Desperados” har hon turnerat. Snart åker hon ut på vägarna igen. Hela juli och en bit in i augusti är hon ute i landet och spelar.

– Jag har glädjen att kunna välja låtar från rätt många album. Men det är rätt mycket kill your darlings när man ska få ihop en bra spellista, det går inte att bara att vara publikfriare, säger hon.

Mer läsning

Annons