Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perrelli tillbaka i jazzens värld

Hon är mest känd som schlagersångerska, men under hösten har hon spelat huvudrollen i Andrew Lloyd Webbers klassiska musikal ”Evita” på Malmöoperan

Annons

Och på tisdagen gav hon sig in den värld där faktiskt allt började en gång i tiden. Charlotte Perrelli fick nämligen sin musikaliska grundutbildning inom jazzen och hon har även gjort en hyllningsplatta till Monica Zetterlunds minne.

Nu är hon en av många stjärnor i Juljazzturnén som hade premiär i Västerås i går och som kommer till Gävle konserthus i kväll. Med på turnén är även Viktoria Tolstoy, Svante Thuresson, Sofia Källgren, The Real Group, Vocation, Vivian Buczek, Peter Asplund, Arne Weise och Claes Crona Trio.

GD Nöje fick nyligen en intervju med Charlotte Perrelli inför turnén.

Hej Charlotte, har du något speciellt minne från konserter i Gävle och vad tycker du om konserthuset?

– Jag har haft flera fantastiska konserter i Gävle. Bland annat en med Fred Johansson och Anders Berglund.

Berätta litet grand om din relativt okända bakgrund inom jazzmusiken och vilka dina förebilder varit och är inom den genren, Monica Zetterlund kan jag tänka mig på förekommen anledning?

– Jag har släppt ett jazzigt album med Monica Zetterlundlåtar, har pluggat på jazz- och popsånglinjen Kulturama... Har alla Ella Fitzgeralds plattor. Avgudar henne!

Hur kom det sig att du ville hänga på Tolstoy, Thuresson, Källgren, Real Group, Weise Sr (!) med flera på julturnén och vad blir din del i föreställningen?

– Jag tycker om utmaningar och det känns som ett härligt begåvat gäng! Det ska bli väldigt kul att jobba med dom!

Har du jobbat med någon av dem tidigare?

– Jag har jobbat med Sofia Källgren i ”Rhapsody in Rock 2008”, Svante har jag sjungit med i en mellanakt i Melodifestivalen.  

Det blir ”Diggiloo” för dig igen nästa sommar, för vilken gång i ordningen och varför tycks det vara lika roligt att åka runt i Sverige sommartid i stället för att koppla av med lite semester?

– Det blir fjärde året. Just sommaren och julen är högsäsong för oss artister. Men att åka med ”Diggiloo” är som att åka på en Sverige-semester. Man uppträder några timmar på kvällen, annars så kan jag göra utflykter med barnen som ofta följer med mig på sommarturnéerna. 

Då får du jobba med nykomlingar som David Lindgren, Weise Jr och faktiskt E-type, hur ser du på det?

– Ska bli jätteroligt! Det är ju enormt begåvade människor så det kommer säkert bli superkul!

Du gör succé i ”Evita” på Malmöoperan, du har sagt att det är din drömroll och vill du utveckla varför du tycker så (jag såg uruppförandet med Elaine Paige i London, en fantastisk musikal!)?

– Jag älskar att spela Eva Peron... För att hon är en väldigt komplex person och det är inte helt enkelt att gestalta henne. 

Ska föreställningen till Stockholm eller Göteborg sen?

– Nej, inte som det ser ut nu. Är en sådan dyr musikal att sätta upp och inte många privata teatrar som har möjlighet till det. 

Efter bakslaget i årets tävling, är du färdig med Melodifestivalen nu?

– Det vet man aldrig. Vi får se vad framtiden har att erbjuda...

Hur är det med nackskadan efter påkörningsolyckan i somras, det sägs ju att whiplash kan bli beständigt?

– Är lite stel i nacken, men annars känns det bra! 

Planer för nästa år?

– Ja, en massa! Men jag kan tyvärr inte avslöja det nu.

Mer läsning

Annons