Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter är tillbaka i Gävle

Annons

Så sent som i oktober uppträdde han på Gävle konserthus med sina paradnummer i bästa Freddie Mercury-stil. ”He Will Rock You” hette konserten som tveklöst gjorde succé.

Nu kommer Peter Johansson till samma plats för att sjunga in julen tillsammans med kusinen Matilda Hansson och med en annan östgötabördig artist, Robert Rydberg, som gäst.

Kanske såg ni Peter och Matilda delta i ”Så Ska Det Låta” i höstas där de tävlade mot Alexander Rybak och Elisabeth Andreassen.

– Hoppas Bocken står kvar när vi kommer, sa Peter när undertecknad intervjuade honom för en tid sedan. ”Julen är här” kallar vi vårt program och de som såg mig och Matilda förra året i Gävle ska inte tro att det blir en repris, även om det är svårt att komma ifrån ”Oh, Helga Natt”, ”Pie Jesu” och andra obligatoriska nummer. Vi har själva regisserat och fått det hela som vi velat.

Gästen Robert Rydberg är musikalartist han också och gjorde hyllades stort för en av huvudrollerna i ”Spamalot” på Oscarsteatern. Han har också setts som sidekick till Måns Zelmerlöw i ”Allsång på Skansen” och har medverkat i en mängd musikaler (”Grease”, ”Mamma Mia”, ”Fame” är bara några) och belönades med en guldmask för bästa manliga biroll i musikalen ”Footloose” 2008.

– En mycket kompetent artist som tillför föreställningen ytterligare kvalitet, kommenterar Peter Johansson. Projektet har vuxit för varje år sen vi startade 2009 och publikmässigt är vi också nöjda.

Turnén startade i Helsingborg den 4 december och avslutas med två konserter på hemmaplan i Norrköping 21-22 december.

– Uppbackade av en kör, med ytterligare släktmedlemmar, och ett sexmannaband tänker vi bjuda på en stämningsfull kväll med såväl nya som gamla jullåtar, allt från klassiskt till rock'n'roll, deklarerar Peter.

Mer läsning

Annons