Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raised Fist till Getaway

Getaway Rock Festival släppte idag fyra nya namn till festivalen i sommar.

Annons

Dagens släpp:

Raised Fist [S]
Med ett tydligt musikaliskt avstamp i en klassisk hardcore infiltrerar Raised Fist sina låtar med metal och den passion och ilska som vanligtvis annars brukar återfinnas inom den mer politiska punken. Med senaste albumet Veil Of Ignorance har de tagit ytterligare ett steg mot den absolut högsta internationella toppen.

Meshuggah [S]
Det är ingen tillfällighet att både Rolling Stone Magazine och Alternative Press hyllar Meshuggah som ”Ett av världens viktigaste metalband”. De är i dagarna aktuella med sitt 8:e album, döpt till Koloss, och förväntningarna är upptrissade till maxnivå.

Killing Joke [UK]
Legendariska Killing Jokes insats som inspiratörer och katalysator för utvecklingen av post och gothrock, industri och metal under de senaste 30 åren går inte att överskatta. Bandet är aktuella med uppföljaren till Absolute Dissent som släpptes 2010, och plattan MMXII är inplanerad för release under våren 2012.

Obituary [US]
Bandet från Tampa har varit med enda sedan 1984, och var en dominerande och viktig del i det pussel som byggde upp hela death metalgenren under det tidiga 90-talet. Som innovatörer var deras tempoväxlingar unika och utmanande, och John Tardys growl i kombination med sina bandkamraters musik var då som nu som skapta för att skrämma slag på världen.

Sedan tidigare klara artister/band till Getaway Rock Festival är; Manowar, Yngwie Malmsteen, Nightwish, Saxon, Amon Amarth, Ministry, Nationalteaterns Rockorkester, Graveyard, Behemoth m.fl..

Mer läsning

Annons