Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RedOne bakom ett bidrag

/

Melodifestivalen fick till slut sin världsstjärna. Stjärnproducenten RedOne ligger bakom ett av bidragen.

Annons

Nu är schlagerpusslet färdiglagt. Sist ut bland de 32 bidragen kunde så tävlingsproducenten Christer Björkman presentera sin världsstjärna. Efter att ha fått kritik för att startfältet hittills varit ganska så blekt får det nu tillskott av stjärnproducenten RedOne, som skrivit hitlåtar till bland annat Lady Gaga.

RedOne har både varit med och satt ihop kvartetten Love Generation och skrivit gruppens schlagerbidrag – båda bidragen. Det är nämligen ännu inte klart vilken låt tjejerna ska framföra.

– Båda är galna, jättemäktiga upptempohitlåtar. Vilken vi än väljer så kommer det att bli jättebra, säger Charly Q, och får medhåll från Cornelia, Mikaela och Melanie.

Bandet sattes ihop genom en audition i våras, och de fyra sångerskorna är alla lyckliga över att RedOne efter viss tvekan kunde tänka sig att tävla med en låt i Melodifestivalen.

– Han sa att han hade lovat sig själv att inte göra det. Men sedan kom vi, och nu kör vi! skrattar Cornelia.

– Vi är så tacksamma för att han vill göra det här för oss.

RedOne var själv inte på plats vid måndagens presskonferens i Stockholm, men hälsade via en märkbart belåten Christer Björkman att han är ”ett stort fan av Melodifestivalen”.

– Jag trodde att det skulle ta många år av övertalning, men när jag bad att få ett möte var han jättetaggad direkt. Han tycker att vi ska ta hem den här tävlingen nu, och han vill vara med och göra det, säger Björkman, som beskriver producenten som ”världens i dag mest framgångsrika upphovsman”.

En annan som vill vara med och ”ta hem tävlingen” är Eric Saade, som tävlade med ”Manboy” i årets Melodifestival. Då kom han trea. Nu är det bara förstaplatsen som gäller.

– Svenska folket får en chans till att skicka mig helt enkelt, säger han med en axelryckning.

Låten ”Popular” är ingen uppdaterad ”Manboy”, även om båda bidragen är signerade Fredrik Kempe. Saade har mognat sedan i våras, och nu satsar han på ett ”klubbigare och mer funky sound”:

– ”Manboy” var ett första steg för mig, men jag hade inte hunnit hitta mig själv då. Det har jag gjort nu. Den här gången går jag in för att vinna Eurovision. Jag vill sätta Sverige på kartan där igen.

Andra nya namn som presenterades på måndagen är: Shirley’s Angels, Linda Sundblad, Sebastian Karlsson, Sara Varga, Linda Pritchard och Anders Fernette. Den sistnämnda har dock diskats sedan det visat sig att låten redan funnits ute på MySpace.

Therese Lindström/TT Spektra

Carl Cato/TT Spektra

Mikael Forsell/TT Spektra

Annons