Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reser till San Francisco för att se favoritbandet

/
  • På väg mot San Francisco – och Metallica Live. Gävletjejerna Sanna Brickman och Paula Möller från Gävle är ute på sin drömresa.

Paula Möller och Sanna Brickman, två unga Gävletjejer på Gävle Central i onsdags kväll. Där började deras drömresa till San Francisco, USA, via Stockholm-Arlanda och London.

Annons

Det allt annat överskuggande målet är en livekonsert med Metallica, ett av världens framgångsrikaste hårdrocksband som gör fyra spelningar på The Fillmore i den berg- och dalbaneliknande kultstan den 5-10 december.

– De är helt enkelt bäst, ingen annan är ens i närheten, hävdar 18-åriga Paula Möller. Jag har sett dem flera gånger tidigare, senast i somras på Ullevi och därefter följde jag med dem till Italien.

Paula har varit medlem i Metallicas fanclub i två år och deltog tidigare i en tävling där medlemmar hade chansen att vinna två biljetter till just spelningarna i San Francisco.

– Jag hade turen att tillhöra vinnarna, men resan och uppehället får jag stå för själv, men det gör jag så gärna, förklarar Paula. Jag jobbar på hamburgerrestaurangen Max vid Norrtull och har sparat ihop till den här resan. I tolv dagar ska Sanna och jag vara i San Francisco och gissa om det blir mycket sightseeing.

Berömda attraktioner i staden är Golden Gate-bron, fängelseön Alcatraz, kabelspårvagnarna, Transamerica-pyramiden, Coit Tower och Chinatown.

– Hamnområdet Fisherman’s Wharf och de berömda pirerna ser jag speciellt fram emot att besöka, säger Paula. Det blir underbart att få komma dit, har inte varit i USA förut.

När hon väl kommer hem behöver hon inte vänta så värst länge innan hon kan se Metallica på närmare håll, i maj och juni nästa år spelar gruppen i Norge respektive Danmark.

Mer läsning

Annons