Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robbie Fulks på kärt återbesök

/

Annons

Amerikanske countryartisten Robbie Fulks är en riktig Sverigevän. Även fast han inte är någon storsäljande artist varken i Sverige eller Amerika så kommer han ofta hit och ger konserter. Mycket tack vare Refreshments-medlemmen Micke Finell som hjälpt till att boka honom till två spelningar i trakten.

- Micke tar hit mig var och vartannat år. Han får det att funka med bokningar och gör det så lätt som möjligt för mig att komma hit. Han är den man ska tacka, eller skylla på beroende på hur man ser det, säger Robbie Fulks och skrattar.

Robbie har precis avverkat spelningar i Göteborg, Karlstad och Stockholm. I kväll är det Fiskehamnen i Gårdskär som gäller och på lördag gör han ett uppträdande på Smedsgården i Sandviken på Musik i Bruksmiljö. Sen väntar fler spelningar i Stockholm samt i Umeå och Lofsdalen.

- Det blir några nya ställen den här svängen. Jag älskade Gävle när jag spelade där sist på en liten pub, det var otroligt skoj. Det är stor skillnad från när jag turnerar i USA där jag får sköta det mesta själv med att boka spelställen, köra runt själv och sköta betalningar. Här behöver jag bara stå ut med de långa resorna, säger Robbie.

Robbie Fulks släppte sitt första album 1996 och har sedan dess varit en favorit hos många kritiker. Däremot har han haft svårt att slå igenom hos de större massorna av countrypubliken och skrev för några år sedan låten ”Fuck this town” riktad mot countryns mekka Nashville. Fulks har istället placerats i det musikaliska fack som brukar kallas för ”alternativ country”.

- Man kan väl säga att det är countrymusik som inte så många köper skivor av och inte blir spelad på radio för att den inte marknadsförs. Den kommersiella countryn är så förutsägbar och tråkig. Alternativ country kan låta på många olika sätt, den har mer peronlighet och äventyrlighet av sig, säger Robbie.

Mer läsning

Annons