Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Romeos drömmer om USA

/
  • The Ramblin Romeos drömmer om att      spela i USA. – Det är absolut den stora drömmen, säger sångaren Dan Königsson.

Final i Svensktoppen nästa, nyinspelad skiva, premiär för ny musikvideo och uppträdande på Holmarna Folkets Park i Skutskär i morgon.

Annons

Ja, Skutskärsbandet The Ramblin Romeos är helt enkelt väldigt aktuella just nu. Och detta mindre än ett år efter att de bildades.

– Vår ambition är att hitta spelglädjen och det har vi gjort. Så länge vi har det, vi får lira, skriva låtar och utvecklas är jag nöjd. Jag är inte orolig, jag tror att det kommer gå bra för oss. Självklart vill man ta det så långt man kan men vi vill heller inte hoppa på första bästa erbjudande och lämna bort vår själ, säger sångaren och gitarristen Dan Königsson.

Att ställa upp i Svensktoppen nästa i Gävleborgs län var dock ett sammanhang The Ramblin Romeos kände sig bekväma med. Det var när man var mitt uppe i att spela in sin första skiva som man kom på att en av låtarna, ”For You”, stack ut bland de andra man jobbade med.

– Vi ville mest vara med för att få in en fot i radion. Men sen vet jag inte vad det innebär om man skulle vinna. Men jag hörde häromdagen att om man vinner finalen så får man vara med i Melodifestivalen, säger Dan Königsson.

Låten är en vindpinnad countryrock-ballad med en text centrerad kring kärlek. På den nyinspelade debutskivan kommer det att finnas mer av det Dan beskriver som outlaw-country med influenser från 70-talsrock. De 25 låtar som har spelats in har bantats ner till de elva stycken som ska utgöra det album som är planerat att släppas i oktober.

– Texterna behandlar ett slags sökande efter en komma hem-känsla. Jag har varit på alldeles för många begravningar det senaste året vilket fått mig att fundera över livet och hur vi lever det, säger Dan.

Den här veckan hade en av låtarna på nya skivan, ”I’ll Be Gone”, premiär med musikvideo. Nu för man diskussioner om vem som skulle kunna ge ut skivan bara ett år efter att man bildade gruppen i askan ur tributebandet Cash Is King. Dan Königsson menar att de fem åren med sitt tidigare band varit viktiga för The Ramblin Romeos.

– Vi blev väldigt formade av det. Men sista året med Cash Is King var det lite segt, man saknade att skriva och vara kreativ. Det ska vara roligt med musik annars blir det som ett vanligt jobb. Vi är ett kompisgäng som brinner för samma sorts musik och vill hitta glädjen i det vi gör. Det är det som är huvudsaken med att spela musik, säger Dan Königsson.

Mer läsning

Annons