Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saknade bästa låten

/

Några konstiga ljud låter och förväntan skruvas upp, plötsligt bryter en vägg av muller fram och Ghouldiggers startar.

Annons

Allan Jourgensen var i skarven 80/90tal en man på mångas läppar, hans band Ministry tog industrimusiken ett steg till när han la till energin och takterna från thrashmetal, bandet blev älskat i både synt och metallägren och var ett givet Lollapollozaband i början av 90-talet.

Idag är bandet inte lika hipp men har sin publik. Kvällens backdrop var nog i mastigaste laget, en pastisch på naziörnen med svastikan utbytt mot ett M.

Musikaliskt låter de som en skördetröska som gått över styr, hypersnabba trummor, malande gitarrer och en mörk bas, över allt detta ligger sången som ett instrument i mängden. Man kan jämföra med Motorhead, precis som där finns det bara en given frontfigur, precis som där är det som att bli överkörd av något hårt och häftigt, som en ljudmassa som försöker ta över dina sinnen, även om de inte alls låter lika så är upplevelsen och frenesin ganska lika. Mot slutet ökade intensiteten i och med att de blev 3 gitarrister och den riktiga urladdningen kom i de 2 sista numren N.W.O och Thieves, tyvärr så var det många inklusive mig som saknade Jesus Built my Hot rod.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons