Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens klaraste röst älskar julsånger

/

”En klassisk julkonsert” ­kallar hon sin turné, Sandvikens operaröst ute i världen som nu inleder mängde av julkonserter och shower i gästrike­distriktet.

Annons

Malena Ernman har med sig Svenska Stråkensemblen och utvalda gästartister. Premiär var det i Linköping den 23 november och sammanlagt 18 städer får besök-

Hon utlovar en personlig och stämningsfull helkväll med julsånger som ”Stilla natt”, ”Jul, jul strålande jul” och ”Betlehems Stjärna” blandat med jazz, opera och några av den klassiska musikens julfavoriter. Och precis som de två föregående åren blir det en hel del överraskningar.

Malena släppte 2010 sin populära julskiva ”Santa Lucia – En klassisk jul” och har de senaste två åren varit på utsålda julturnéer. I konserten finns några av höjdpunkterna från tidigare kvar – även om det mesta är helt nytt.

Årets gästartister är Sami Al Fakir på tuba, Mats Bergström på gitarr och Markus Schwartz, basbaryton.

– Julturnéerna är vår tids folkparksturnéer. Och det är faktiskt det roligaste man kan få göra som artist, att kväll efter kväll få möta en ny publik runt om i landet och skapa ett musikaliskt möte – det slår allt! Det är först då som musiken blir på riktigt, säger Malena Ernman.

Mer läsning

Annons