Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schlagervinnarna tillbaka i Sverige

/

Sandra Bjurman har borstat av sig konfettin och är tillbaka i Sverige. Två dagar efter att Azerbajdjzan och ”Running Scared” vann schlager-EM har den svenska låtskrivaren ännu inte kommit ur bubblan.

Annons

– Det här är precis hur stort som helst, säger hon till TT Spektra.

Sandra Bjurman och Stefan Örn hade inte ens tänkt åka ned till Düsseldorf. De hade inte tid. Men arrangörerna tjatade, och tur var väl det. Azerbajdjzan vann schlager-EM och de två svenska låtskrivarna fick uppleva vinsten på plats.

När ”Running Scared” utsågs till vinnare på lördagskvällen satt Sandra Bjurman och Stefan Örn i publiken. Och fattade absolut ingenting.

– Jag trodde jag skulle svimma. Vi satt och skakade båda två och trodde att det var ett skämt. När vi förstod att vi vunnit...ja, jag har fortfarande inte förstått det, säger Sandra.

Hon har precis landat i Stockholm igen och är ”trött och undernärd”. Äta hinner man inte när man vinner schlager-EM. Nu försöker hon landa och ta in vinsten, men det är svårt.

– Det är så overkligt. Vi har aldrig liksom satsat på att vara schlager-låtskrivare. Fast jag tycker ju att ”Running Scared” är en riktig poprock-ballad snarare än schlager, säger hon.

Men det är hon ändå, i allra högsta grad. Sandra Bjurman och kollegan Stefan Örn ligger inte bara bakom årets vinnarlåt. Förra året kom de femma med ”Drip Drop”, även det Azerbajdzjans bidrag.

Just nu jobbar låtskrivarparet med Louise Hoffstens kommande album, som släpps i höst. Dessutom kommer de att skriva schlager-vinnarna Ell och Nikkis skiva. Och är förmodligen på plats i Baku nästa år.

Skriver ni vinnarlåten nästa år också?

– Det är inte omöjligt.

Sara Haldert/TT Spektra

Mer läsning

Annons