Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjögren laddar på Broadway

/
  • Blågult på Broadway. Pernilla Wahlgren och Christer Sjögren laddar för en julturné tillsammans.

New York, staden som aldrig sover, The Big Apple...

Annons

Här hämtar Christer Sjögren inspiration till ännu en julturné, nu tillsammans med Pernilla Wahlgren, multimusikanten Gunhild Carling och ett ytterst kompetent kompband med gitarristen Lasse Wellander i spetsen.

– Min första julturné var 1994 och sen har det bara rullat på med några få mellanrum, berättar Sjögren i telefon från New York. Denna gång satsar vi hårdare på den amerikanska traditionen, även om givetvis svenska klassiker som ”O Helga Natt” och ”Stilla Natt” självfallet måste vara med. Scenografin blir amerikansk med lägereld och stuga i Klippiga Bergen med mera.

Under vistelsen i New York insuper Christer och Pernilla atmosfären på Broadway, inte så mycket julstämning ännu men musikalen ”Million Dollar Quartet” (om Elvis, Cash, Perkins och Jerry Lee kring 1956) höjer han till skyarna. ”Det var världens första supergrupp, utan att de visste om det”. Han älskar också 40-talsshowerna med Bing Crosby.

Där kommer han att hämta hem ett och annat guldkorn till showen som inleds i Kalmar 24 november och som avslutas i Gävle konserthus 20 december. Just detta med att finalen sker i Gävle, antagligen med två föreställningar endast fyra dagar före julafton bör innebära något alldeles extra.

– Ju närmare jul vi kommer desto stämningsfullare, så är det ju, säger Christer. Och sen brukar vi scenartister alltid ge litet extra innan våra vägar skiljs åt efter en lång turné.

Förra året var Elisabeth Andreassen med, nu alltså energiknippet Pernilla Wahlgren. ”Går ju inte att tacka nej när Christer ringer”, säger hon.

Din egen julfavorit, Pernilla?

– Definitivt är det ”Christmas Song”, som Nat King Cole sjöng så vackert. Jag har gjort julturnéer förr, så jag vet vad det innebär och Christer har jag jobbat med åtskilliga gånger. Det är jätteroligt att vara med i det här projektet och att starta resan i New York är inte alls dumt med tanke på hur showen kommer att se ut.

Pernilla Wahlgren är även aktuell som författare i vinter. ”Pernillas jul” är en personlig sammanfattning av julen, som inkluderar Wahlgrenska matrecept, traditioner, foton och minnesbilder.

– Jag är född på julafton, om någon kan berätta om firande 24 december är det jag, säger Pernilla med ett skratt.

Den 31 oktober börjar repetitionerna på hemmaplan.

Mer läsning

Annons