Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slå 911 till Itchy Daze!

/
  • Itchy Daze har släppt sin första video - klicka på länken här nedanför för att se den!

Annons

Itchy Daze kommer att bli ett av årets mest omtalade rockband. Åtminstone hävdar promotionsbolaget United Stage detta på sin hemsida.
– De kan bli ett nytt Takida, säger en imponerad Calle Rydberg på Universal.
Återstår att se om den nytända kvartetten från Hofors kan ta upp kampen med... ja, om inte de riktigt stora i Sverige så i alla fall dem näst intill.
– Allt har bara exploderat sen vi vann Radio Gävleborgs musikpris 2007 och ännu mer betydelsefullt var att nådde finalen i radiostationen Bandits riksomfattande rockbandstävling samma år, säger Thomas Andersson, sångare och låtskrivare i Itchy Daze.
Sen kom Ninetone Records i Sundsvall, med Takida-hjälten Patrik Frisk i spetsen, in i bilden och så blev manegen ännu finare krattad.
– Patrik är ovärderlig. Han är vår skivbolagsdirektör, producent och agent i en och samma person. Allt går så smidigt. Det är till honom jag åker med låtarna för att få höra vad han tycker, förklarar Thomas Andersson.
Senaste singeln ”911” har legat sju veckor på P3-listan och den har spelats praktiskt taget varenda dag i radio. Nu finns låten även på video, ett förträffligt upplägg, typ ”serietidning”, med en lång rad actionbilder med bandet i underground-aktion i huvudsak mitt på en basketplan. Ja, ni kan se videon själva på vår webb (www.gd.se)
I dag släpps det efterlängtade debutalbumet ”Daze Of Our Lives” i en fysisk utgåva från storbolaget Universal. Digitalt har det redan en vecka bakom sig. En rivig rock’n’rollplatta som Hoforsbandet har all anledning att känna sig stolt över. Thomas Andersson vill absolut inte kalla det skatepunk, som en recensent gjorde. ”Vi spelar INTE skatepunk. Vad ni än gör säg inte skatepunk igen...”, ryter han till i en blogg på nätet.
”911” och första singeln ”I Never Work On Mondays” är topparna i albumet, men de som gillar speedig rockmusik med vardagsnära texter på något skruvat vis får en ordentlig dos.
– Den här dagen har vi väntat länge på, säger Thomas Andersson. Att äntligen få hålla i en skiva, genomarbetad och fyllig, är en dröm som gått i uppfyllelse. Ytterligare ett viktigt kliv i bandets utveckling.
Värt att fira naturligtvis och på fredag blir det relaesefest på Depå i Hofors. Möjligen blir det ytterligare en releasespelning i Gävle eller någon annanstans. Men inget är klart ännu, vare sig med detta eller spelplanen för våren och sommaren.
– Vi har en fin replokal på Folkets hus i Hofors, så vi ska nog hålla oss i form tills det förhoppningsvis blir en klubbturné, säger Thomas Andersson.
Basisten Mattias Johansson driver ett företag i Sandviken, trummisen Patrik Nyman jobbar i Gävle, men när bandet samlas så är det oftast hemma i Hofors, utgångsläget.
Varken Thomas Andersson eller Mattias Klein har jobb vid sidan om, så det vill till att framgångarna infinner sig med musiken.
– Jag har en familj och två barn att ta hand om så jag hade allvarliga planer på att lägga av, men tänkte om när allt plötsligt lossnade, avslöjar Thomas. Nu är det hur roligt som helst igen.
Det var förresten nära att Thmas kom med i ”Idol” häromåret. Han var framme i slutaudition, men kom inte längre.
– Och det tackar jag för i dag. Hade nog inte orkat med denna ”act of desperation”.
Thomas, Patrik och Mattias Klein har varit med sen starten 2005 medan fjärdelänken bytts ut vid två tillfällen. Nu är det alltså Mattias Johansson som hanterar basen.

 

Mer läsning

Annons