Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens sista dans är över

/
  • Jan Lindberg och Gunilla Norström dansar till Zekes.
  • Väninnorna Britt-Inger Holmgren och Anette Pettersson kom till Hedesunda för dansen och kunde knappt stå still när dansbandet Zekes drog igång.
  • Sexårige Isak Seth kom för att se Top Cats. Här tillsammans med mamma Linda.
  • – It’s simple but it’s nice. Så beskriver Elise Sibbald från Australien festligheterna på Ön. Här syns hon tillsammans med Christian Nyberg (t.v), Krister Jonsson (mitten) och Lena-Marie Nyberg (t.h.)

Det var dukat för folkfest när årets sista Dans på Ön skulle gå av stapeln i Hedesunda.

Annons

Zekes, Flamingokvartetten, Top Cats och framförallt Brolle var på plats för att fira av 30-årsjubilaren inför en rekordpublik. I alla fall om man fick tro Mr. Hedesunda, Roger Westblom som hade på känn att det skulle bli en rejäl publiktillströmning.

– Jag vet inte förrän vid midnatt hur mycket folk som kommit, men jag tror det kan komma 3000 personer ikväll, säger han.

Ett femtiotal hängde på låset när portarna slogs upp vid åtta. Det var främst lite äldre danssugen publik som kommit för att svänga sina lurviga till dansbanden Zekes och Flamingokvartetten. Bland dem fanns Britt-Inger Holmgren från Örbyhus och väninnan Anette Pettersson från Tierp som kommit för att dansa.

– Vi är här för dansen! Det har alltid så kul här. Hedesunda är ett så mysigt ställe, säger Anette som har svårt att stå still när Zekes river av Elton John-klassikern Crocodile rock inför ett femtontal dansande par ett stenkast bort.

Själva saknade damerna kavaljerer men det bekom dem inte.

– Vi känner mycket folk här så man träffar alltid någon man känner. Men det är roligt att gå in ensam och bjuda upp främlingar också, säger Anette Pettersson och får medhåll av väninnan Britt-Inger Holmgren.

– Ibland har man tur och hittar ett riktigt ess, säger hon och skrattar.

Den lite yngre publiken hade inte lika bråttom in på området. Många passade på att njuta av en bit mat och dryck i den vackra kvällssolen. Som sällskapet som tagit båten ifrån Söderfors.

– Man är här för dansen, men också för att ha det trevligt på bryggan, säger Christian Nyberg som inte nog kan hylla Hedesunda

– Det är alltid bra på Ön. Det är bra band, mycket folk och man har oftast tur med vädret, säger han.

I sällskapet fanns också Elise Sibbald och hon har kommit längre än från Söderfors. Hon är på besök från Australien. Det är andra gången hon är här och hon fullkomligt älskar denna enligt henne unika tilldragelse.

– I Australien har vi inte något sånt här. Där finns en pub- och klubbkultur och man umgås med folk i samma åldrar och grupper. Det är unikt att så mycket folk i olika åldrar som kommer från så många olika ställen och har det kul, säger hon.

Mer läsning

Annons