Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Springsteen till Friends Arena

Konserterna på Ullevi i somras blev totala succéer, men Bruce Springsteen har inte fått tillräckligt av Sverige.

Annons

I vår kommer han till tillbaka för att spela på nya Friends Arena i Solna utanför Stockholm.

Nu är det klart. Bruce Springsteen återvänder till Sverige med sin Wrecking Ball-turné. Den 3 maj spelar han med E-Street Band på Friends Arena i Solna utanför Stockholm. Redan den 30 april spelar Bruce Springsteen på Telenor Arena i Oslo och den 14 maj drar han in på Parken i Köpenhamn.

Redan häromveckan tillkännagav Springsteen en längre Europaturné men då saknades Sverigedatum. Nu har alltså Stockholm vunnit dragkampen mot Göteborg och Ullevi.

– Han ser fram emot att spela på den nya nationalarenan, det är så klart jättestort, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på konsertarrangören Live Nation.

Senast Bruce Springsteen var i Stockholm var 2009. Då spelade han tre dagar på Stockholms Stadion. De två konserter han gjorde i Göteborg i somras fyllde Ullevi och Springsteen slog sitt eget publikrekord från 1985 när han lockade 66 561 personer till arenan under en av kvällarna.

Den totala siffran för de två evenemangen blev 132 579 personer och konserterna belönades med toppbetyg av kritikerna.

När Bruce Springsteen drog vidare till Helsingfors slog han sitt personbästa med konsert på fyra timmar och sex minuter, den längsta han gjort någonsin.

Kan man räkna med

ett nytt rekord i vår?

– Jag hoppas det för publikens skull. Med tanke på den extas jag såg på Ullevi får vi hoppas att han är på ännu bättre spelhumör. Hela turnén har varit makalös, han har verkligen pressat sig, säger Kristofer Åkesson.

Biljetterna till konserten på Friends arena släpps den 7 december klockan 09.00. Biljetterna till Danmarkskonserten släpps 10 december.

Mer läsning

Annons