Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startfältet i Göteborg

/

Här är kvällens startfält i Melodifestivalens andra deltävling.

Annons

1. Ulrik Munther: ”Soldiers”

• Han är yngst i tävlingen, men knappast minst rutinerad. Ulrik Munther vann Lilla Melodifestivalen 2009 och efter en succé på Youtube med covern på Lady Gagas ”Born This Way” han byggt upp en trogen skara fans. Det kan spela stor roll i en tävling där artister bara har tre minuter på sig att övertyga röstarna.

2. Top Cats: ”Baby Doll”

• Ståbas, Elvislugg, hängslen och denim. Top Cats satsar hårt på sin rockabilly-image och bör kunna locka röstare bland så väl den motorintresserade ungdomen som hos coola vintagetatuerade hipsters. För att få ordning på soundet till Melodifestivalen har de tagit hjälp av Susie Päivärinta som tillsammans med systern Lili bildar Lili & Susie.

3. Sonja Aldén: ”I din himmel”

• Fram med näsduken och öppna tårkanalerna. När Bobby Ljunggren och Peter Boström slår sig ihop med Sonja Aldén kan det bara betyda en sak – schlagerballad deluxe. Sonja Aldén har stor erfarenhet av Melodifestivalen. Hon har tävlat två gånger som artist och ytterligare två gånger som låtskrivare. Senast var 2007 då hon slutade på en sjätteplats i finalen med ”För att du finns”.

4. Andreas Lundstedt: ”Aldrig aldrig”

• Andreas Lundstedt har tävlat i Melodifestivalen sju gånger sammanlagt som soloartist och med Alcazar (och en gång i schlager-EM – för Schweiz). Tre av dem har han slutat bland de tre bästa. I årets tävling sjunger han för första gången på 15 år på svenska. Det gjorde han även 1996 när han nådde sin bästa placering och slutade tvåa med ”Driver dagg faller regn”.

5. Timoteij: ”Stormande hav”

• I år står kvartetten Timoteij för svensketnon. Bland låtskrivarna finns delar av Sarek som tävlade i Melodifestivalen för snart tio år sedan – en grupp som inte drar sig för att hysta in lite kulning eller en nyckelharpa i sin europop. Timoteij kom från ingenstans och gick direkt till final i Melodifestivalen 2010 med låten ”Kom”, men sedan dess har det varit ganska tyst om gruppen.

6. David Lindgren: ”Shout It Out”

• David Lindgren är en dark horse i Göteborg. Han är helt okänd i schlagersammanhang, men har en stabil karriär som musikalartist bakom sig och har fått fin kritik för sin insats som den unge Tomas Ledin i dennes nya krogshow. ”Shout It Out” är skriven för att få fart på dansgolven. ”Den nye Danny” är insidertipset.

7. Mimi Oh: ”Det går för långsamt”

• Som en del av gruppen Le Kid åkte Anton Malmberg Hård af Segerstad ut ur tävlingen, men hans låt ”Oh My God” blev en hit på Itunes. Nu har han lämnat gruppen men återvänder som låtskrivare med ”Det går för långsamt”. Räkna med en überdansat retrotripp från 80-talsälskaren Mimi Oh.

8. Thomas Di Leva: ”Ge aldrig upp”

• Har han skrivit låten som en uppmaning till sig själv? Thomas Di Levas klev tillbaka in i rampljuset när han medverkade i TV 4:s tittarsuccé ”Så mycket bättre” härom året. Nästa steg i att starta om karriären tar han i Sveriges största tv-program och den här mannen har trots allt skrivit hitlåtar som ”Vem ska jag tro på” och ”Everyone Is Jesus”.

Mer läsning

Annons