Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnfall över Gästrikland eller ”Den galna lördagen 2”

Annons

”Den galna lördagen 2”....eller?

Julkonserterna och julshowerna når något av ett crescendo på lördag med evenemang på tre lyckligtvis spridda ställen: Sandviken, Ovansjö (Kungsgården) och Gävle.

Göransson Arena lockar med ett sanslöst späckat stjärngäng i showen som tar vid efter julbordsmiddagen där alla bord är slutsålda. Enbart läktarplatser finns kvar. Det blir väl inga 10 000 som på Scorpions, men säkert blir det trångt ändå i denna väldiga arena.

På scenen i kväll: Europas regerande schlagerdrottning Loreen, Danny Saucedo, Molly Sandén, Lisa Miskovsky, Peter Jöback, Lasse Berghagen, Erik Segerstedt, Mattias Andréasson, Rydell & Quick med flera!

Danny, Erik och Mattias i samma show, vi lär få se en återförening av EMD som egentligen inte har upphört som grupp även om medlemmarna satsat på egna projekt under en längre tid.

Kan knappast ha varit ett starkare startfält någon gång under de 13 tidigare åren som ”Julgalan” turnerat med basen i Stockholm. Gästerna brukar komma i form av kundevent, personalfest eller privat. Galashowen följs av en efterfest med dans in på småtimmarna.

I Ovansjö kyrka tidigare på dagen blir det två konserter (15 och 19.30) i den mest omfattande julkonsertturnén (43 orter) av dem alla gör sitt tionde besök i den vackra kyrkan i Kungsgården. Den som startade det hela är Magnus Johansson, en av Sveriges bästa trumpetare, och han brukar locka med sig olika stjärnvokalister. Denna gång är det Sonja Aldén som är headline och medverkar gör även Marcos Ubeda, som varit med tidigare. Sonja Aldén slog igenom 2007 i Melodifestivalen med låten ”För att du finns”. Priserna haglade över henne och hon har visat att hon inte var en så kallad one-hit-wonder.

Även Staffanskyrkan på Brynäs erbjuder en julkonsert (kl 18) då Maria Möller med sitt kompband och Staffans Motettkör tänker bjuda på en musikalisk resa.

– Klassiskt, nytt, välkänt och okänt blandas med humor och tänkvärdheter, förklarar Maria.

Hon är verkligen en bred profil och kan skriva sångerska, skådespelare, komiker, imitatör och teaterarbetare på sitt visitkort.

– Jag älskar att växla mellan olika sceniska uttryck. Mixen är roligast och inom musiken spelar jag lika gärna med en trio som en symfoniorkester, säger hon.

I afton blir det främst som sångerska hon kommer att framträda.

– Jag är utbildad mezzosopran men jazzen ligger mig också varmt om hjärtat och jazzigt blir det också med min dynamiska trio bestående av kapellmästaren Carina E Nilsson på piano, Ingalill Plingis Högman på träblås och Michael Blomqvist som spelar gitarr, bas och slagverk.

Mer läsning

Annons