Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante sjunger om sin hemstad

/

På nya skivan hyllar Svante Thuresson sin hemstad. Den inbitne stockholmaren sjunger låtar av bland andra Mauro Scocco, Olle Ljungström och Ulf Lundell.

Annons

Vasastan, Stockholm. Svante Thuresson är på hemmaplan. Här är han född, uppvuxen och har bott stora delar av sitt liv. Stockholm är trygghet, här finns de bekanta gatorna och ansiktena.

Så när idén om att sjunga Stockholmsskildringar på en ny skiva dök upp, tände den rutinerade artisten direkt.

– Vi sökte ett tema och när någon kom på just Stockholm så passade det mig väldigt bra. Det här är ju hemma. Vi hittade också många låtar som kändes fräscha och nutida att jobba med, säger Svante Thuresson.

På ”Regionala Nyheter: Stockholmsdelen” tolkar han klassiska Stockholmsskildringar som Ulf Lundells ”Rom i regnet” och ”Sommar i Stockholm” av Mauro Scocco. Men också lite mer oväntade artisters låtar om staden har fått plats på skivan.

– Jag ser inte att Stockholm har förändrats så mycket. Det är som att titta sig själv i spegeln, man märker inte skillnaderna från dag till dag. Men skildringarna kan vara annorlunda. Speciellt kanske på låten ”Columbus” av Kent som finns med på skivan. Så hade man nog inte skrivit om Stockholm för 20-30 år sedan, säg han.

Men några pastischer säger sig Svante Thuresson inte vara intresserad av. Snarare är det känslan av Stockholm han varit ute efter.

– Det är historierna man söker efter. Det är därför som vi kallar den för regionala nyheter. Det kan vara händelser, känslor. Att sjunga Stockholm, Stockholm, Stockholm är inte så kul. I vissa låtar anar man bara vilken stad det handlar om.

Trots sina 74 år är Svante Thuresson i dag aktiv som aldrig förr. Han turnerar ofta och mycket, gärna med golfbagen i bagageluckan för att hinna spela en runda på den ort han råkat hamna i.

– Ja, det är fortfarande lika lustfyllt att få komma ut och möta publiken. Jag lär mig fortfarande mycket, varenda jobb för med sig något nytt att lägga i ryggsäcken, säger han.

Mer läsning

Annons