Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swingfly är en vinnare

/

Annons

På Heartbreak Hotels snygga övervåning var även stämningen snygg, städad och mingeltrevlig när besökarna successivt började strömma till under fredagskvällen. Upptakt rådde inför kvällens artist, melodifestivalaktuelle rapparen Swingfly.

Klockan var tjugo över tolv när DJ:n satte igång åhörarna med härligt trance-aktiga slingor, som snabbt övergick i 2004 års hitlåt Hey Boy när sångaren själv klev ut på scenen under livligt jubel från golvet. Mixen drog häftig bas som vibrerade i alla plana ytor, och de somriga retrovibbarna som musiken väckte uppmuntrade den lilla men engagerade publiken att både dansa och sjunga med i låtarna.

Ett läckert blått scenljus bäddade in hela showen och stämningen var på topp. Så fick rapparen åhöraruppskattat sällskap på scenen av schlagerkollegan Christoffer Hiding, tidigare även aktuell från Idol 2007.

Tillsammans drog de igång en akt av härligt stärkande power-rap där deras ordentligt åtskilda sångröster och stilar effektfullt kompletterade varandra.

Swingfly avslöjade – till publikens förtjusning – att Gävle är en av hans favoritstäder att uppträda i. Medan ett smärre tekniskt problem fixades fick vi höra en acapella-version av en uppskattande rapvers som rapparen skrivit till sina kompanjoner – sedan drog showen igång igen.

Artisterna höll igång draget både på och framför scenen med catchiga vokaldelar och snyggt jobb bakom mixerbordet, och avslutade slutligen episkt med melodifestivalbidraget Me and My Drum.

Gänget gick all-in och bjöd på ett riktigt maffigt slutnummer, och när röken hade lagt sig var det flera som hade svårt att lämna dansgolvet. Må vara att Swingfly och hans trumma landade på en femteplats i schlagerfinalen, men i fredags kväll var det ingen tvekan om vem som ägde hela prispallen på Heartbreaks scen.

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons