Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swingfly till Heartbreak

/

Richard Silva II, mer känd under ­artistnamnet Swingfly, som just fått något av ett genombrott via sin finalplats i Melodifestivalen, kommer till Gävle och Heartbreak Hotel fredag den 13 maj.

Annons

– Det här blir en riktigt het försommarhöjdare, säger Maria Östlund, bokningsansvarig på Heartbreak Hotel.

Swingfly är amerikansk-svensk rappare som växte upp i USA och bodde på Trinidad & Tobago och i Panama innan han hamnade i Sverige och Stockholm.

Rapkarriären kom igång på allvar i början av 1990-talet då han kom i kontakt med Ayo, Christian Falk och Gordon Cyrus. Efter detta jobbade han en hel del med olika svenska artister och var även delaktig i gruppen Blacknuss. Han har också vid ett flertal tillfällen jobbat med rap-kollegan Dr. Alban.

Sitt stora genombrott fick Swingfly 2004 då han sjöng/rappade låten Hey Boy tillsammans med Teddybears STHLM. År 2006 kom singeln Something’s Got Me Started, som också den blev en hit. Sommaren 2008 spelades hans ”Singing That Melody” flitigt på radio och låg högt på allehanda listor. 2009 släppte han albumet ”God Bless The IRS”.

Swingfly medverkar i Melodifestivalen 2011 med bidraget ”Me And My Drum”. Han var med i deltävling 1 i Luleå och blev ett av de två bidragen som direktkvalificerade sig till finalen i Globen den 12 mars.

Mer läsning

Annons