Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskonduon The Knife splittras

/
  • Syskonen Karin och Olof Dreijer i The Knife. Den hyllade duon kommer efter höstens konserter att lägga ner för gott.
  • The Knife, här representerade av Rickard Engfors och Olof Dreijer, uppträder på QX-galan 2004.
  • Karin Dreijer uppträder som Fever Ray i Stockholm 2009.
  • Karin Dreijer på scen med The Knife i Göteborg 2013.
  • The Knife uppträder på Way Out West 2013.

Syskonduon The Knife tar farväl efter 15 år tillsammans.
- När vi avslutat vår novemberturné kommer vi att lägga ner, det blir vår sista turné, säger Karin Dreijer i till tidningen Dazed and Confused.

Annons

Syskonduon The Knife tar farväl efter 15 år tillsammans.

- När vi avslutat vår novemberturné kommer vi att lägga ner, det blir vår sista turné, säger Karin Dreijer i till tidningen Dazed and Confused.

The Knife meddelade på torsdagen att de gör sin sista turné i höst. Nu säger Karin Dreijer att gruppen lägger ned för gott.

- Vi har ingen skyldighet att fortsätta, det ska alltid handla och har alltid handlat om att ha roligt, säger Karin Dreijer till Dazed and Confused.

The Knifes pressansvarige bekräftar för tidningen att gruppen i och med konserterna i november tar farväl för gott.

Karin Dreijer har i nuläget inga planer på vad hon ska göra i framtiden, utan kommer att ta tag i det efter att turnén är avslutad. Olof Dreijer kommer att fortsätta producera och arbeta med artisten Howaida Hedfi.

Ola Broquist på Luger, The Knifes bokare under de senaste åren, tror även han att konserterna i Stockholm och Göteborg i höst blir gruppens sista någonsin.

- Att döma av deras uttalanden så ser det ut som att det är över i november. Är det så är jag sjukt glad över att vi gör bland det allra sista med ett av världens bästa och viktigaste band, säger han till TT.

The Knife uppträder i Stockholm den 31 oktober och i Göteborg den 1 november. Utöver datumen i Sverige spelar The Knife även i Berlin 3/11, i Manchester 5/11, i London 6/11 och i Reykjavik 8/11.

Joachim Sundell/TT

Mer läsning

Annons