Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Cardigans till Hultsfred

/

Det är fem år sedan bandet senast spelade på svensk mark. I sommar gör The Cardigans comeback på Hultsfredsfestivalen.

Annons

Nina Persson samlar ihop bandet Cardigans igen för en spelning på nästa års upplaga av Hultsfredsfestivalen. Gruppen ska framföra hela sitt album ”Gran turismo” som kom 1998 och det är första gången det sker i bandets historia. Däremot kommer bandets musikaliske motor och gitarrist Peter Svensson inte att delta på grund av familjeskäl.

På ”Grand Turismo” finns några av gruppens största hits som ”My Favourite Game” och ”Erase/ rewind”.

– Det är deras absolut bästa skiva. Om jag skulle ta fram deras bästa låtar kommer nog åtminstone hälften från den plattan, säger Hultsfredschefen Gunnar Lagerman, som tog initiativ till konserten, till TT Spektra.

Spelningen i Hultsfred är bandets första på svensk mark sedan 2006. Det blir också den enda i Sverige nästa år. Det finns dock planer på en turné med besök i bland annat Danmark, Finland och Norge.

Cardigans är det första namnet som presenteras inför nästa års tillställning som pågår 14-16 juni. Festivalen återuppstod förra året i tyska bolaget FKP Scorpios regi med dragplåster som Suede, Prodigy, Primal Scream och Morrissey. Trots det gjorde festivalen en storförlust på flera miljoner kronor.

Henrik Larsson/TT Spektra

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons