Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Soundtrack Of Our Lives

/

Åh, så jag kommer att sakna TSOOL! Bandets sista konsert i Gävle (på Maxim i februari 2010) kommer jag att ta med mig i minnet resten av livet.

Annons

Jag skrev efter ”genrepet” inför en USA-turné: ”Det sprudlade av spelglädje om dem och de bjöd på en härlig parad av hits och några mindre kända låtar”.

Det får gälla det sjätte och sista albumet också. Raka rör där låtarna, lugna och melodiösa likväl som rockiga, på något sätt hakar i varandra som de går armkrok utan att det tillnärmelsevis blir enahanda. Inte en chans. Ebbot sjunger lika bra som någonsin förr alltifrån inledande titelspåret rätt igenom de 13 låtarna. På ”Where’s The Rock” och ”Busy Land” är det som självaste Ray Davies (Kinks) står bakom mikrofonen och sämre jämförelse kan han ju få, den goe göteborgaren Ebbot Lundberg.

”Welcome To The Infant Freebase” och ”Behind The Music” är andra toppar i den samling som även i övrigt vimlar av härlig, lätt psykedelisk rock.

Det känns vemodigt att 2012 blir sista året med TSOOL, men musiken lever ju vidare och ”Throw It To The Universe” är den perfekta slutvinjetten som sammanfattar det mesta. Ja, det är helt enkelt fulländat.

STEFAN ANDERSSON

Mer läsning

Annons