Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejerna som vann Helges talangjakt

/
  • De vann Helges talangjakt. Lisa Ajax och Rebecca Smahl vann sina respektive klasser i fredagskvällens final.

Rebecca Smahl, 17 år från Tierp, och 13-åriga Lisa Ajax från Stockholm stod som segrare i sina respektive solistklasser då finalerna i Helges talangjakt avgjordes häromkvällen i Andersbergs sporthall.

Annons

Rebeccas dynamiska och inlevelsefulla framförande av Björks hit ”It’s Oh So Quiet” imponerade stort på juryn som bland andra bestod av Sara Kreft från TV3:s ”True Talent”. På andra plats kom Hanna Sjölund, 16 år från Gävle, med låten ”Arms” och på tredje plats kom Stockholmstjejen Sara Hanski, 20 år, med ”Skyscraper”.

Den yngre åldersgruppen hade hög kvalitet och till slut stod Lisa Ajax som vinnare med tunga rocklåten ”Love Has Taken It’s Toll”. Juryns motivation löd: ”Hur är det möjligt att vara så ung och komma in och äga scenen som en världsartist? En makalös röst, med riv, ös, gung och med en enorm feeling”.

Lisa Ajax har representerat Helges och vunnit flera internationella talangtävlingar, bland annat i Polen och Italien. Plus att hon representerade Sverige i den stora tv-sända sångtävlingen ”New Wave” i Ukraina förra året.

På andra plats i Talangjaktens yngre klass kom Isa Tengblad och trea blev Rebecca Jansson, båda 13 år från Stockholm.

Finalen föregicks av en semifinal, där runt 20 tävlande i varje åldersgrupp bjöd publiken på en uppskattad show. I semifinaljuryn satt bland andra firade artisten Pandora, som var mycket imponerad över den höga kvalitén. Hon bjöd också på ett medley av sina största hits. Även Helena Gutarra, känd från TV4:s The Voice fanns i juryn. Hon var faktiskt den första som vann Helges Talangjakt – året var 1994.

Andra gästartister under talangjakten var Erik Rapp, som representerade Sverige i Junior Eurovision 2012, dessutom förra årets talangjaktsvinnare i den äldre åldersgruppen – Mimmi Sandén.

Mer läsning

Annons