Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias från Gävle har förverkligat sin dröm

/
  • Broken Door har öppnat dörren mot Europa. Men först ska Gävlesonen Tobias Östlund (till vänster) och Pier Schmid göra en Sverige-turné i sommar.

34-årige Tobias Östlund, som är uppväxt i Gävle och som fortfarande har kvar sina rötter i stan, har i dagarna förverkligat sin dröm.

Annons

Tillsammans med Pier Schmid bildar han duon Broken Door, som efter fyra år och lika många singlar, tyckte att tiden var inne för en förändring. ”Ibland måste man släppa något för att kunna bli fri att gå vidare och att förverkliga sina drömmar”, resonerar de.

De gjorde därför ett album, en fullängdare som det heter på fackspråket.

”Time For Changes” gick direkt in på försäljningslistan förra veckan, på en 13:e plats före exempelvis Thorsten Flinck och Lasse Stefanz.

– Det känns skönt att vi nu kan ta med oss en komplett skiva ut på spelningarna i sommar, säger Tobias. Och vi var förstås stärkta av att singellåten ”Angel”, som självfallet finns med på albumet, sålt guld.

”Time For Changes” är producerat av Bo Reimer och Jörgen Ingeström på Bell Studio, som tidigare jobbat med artister som The Darkness, Backstreet Boys och Westlife.

Och visst låter det litet grand pojkband om Broken Door, fast inte alls som nämnda storheter i den branschen utan på ett eget, melodiöst och harmoniskt sätt.

– Pier skriver musiken och texterna och han lägger alltid vinn om att sången och innehållet ska vara det centrala, förklarar Tobias. Det ska vara äkta, väcka och beröra känslor.

Duons ledord är hjärta och personligt engagemang. Därför har de också med stor inspiration medverkat i olika stöd- och välgörenhetsgalor för Cancerfonden, Läkare utan gränser och Läkarmissionen. Senaste videon till albumets titelspår ”Time For Changes” (som är synnerligen grann) är också ett led i detta engagemang. För övrigt gjorde duon en av de första livespelningar på Earth Hour i Kungsträdgården 2010.

Bakom det nya skivsläppet ligger mycket hårt arbete med otaliga timmar i studion. Samtidigt har Broken Door kryddat tillvaron med livespelningar och ni som bevistade Julgalan i Göransson Arena i december minns kanske de båda välsjungande grabbarna som fanns med i den stjärnspäckade showen.

– Det är väl bara den galan och en tillställning i Stenebergsparken för några år sen som vi uppträtt i mina hemtrakter, säger Tobias. Hoppas det blir mer framöver, har ni inte sådana där sommarkvällar med artistuppträdanden i Gävle?

Visst skulle Broken Door passa in i sammanhanget. Duon har just bokats för årets Rix FM-festival och mycket mera är på gång. United Stage sköter bokningarna för en Sverigeturné där spelplanen släpps inom kort. I höst tar duon sikte på Europa.

Under de senaste två åren har Broken Door turnerat i Sverige och mött en publik på i runda tal 400 000 besökare. Och fler ska få chansen att bekanta sig med duon.

Tobias Östlund bor i Arvika nuförtiden med fru och två barn. Till Värmland kom han efter skolåren i Gävle och en period på Skottes musikteater för att plugga på Ingesunds musikhögskola.

Det tycks som han varit en läraktig elev.

Mer läsning

Annons