Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Allsångsledare Lundin i annorlunda tappning

/
  • Anders Lundin gav en annan bild av sig själv. Tillsammans med basisten ­Jonas Olofsson presenterade han sitt egenkomponerade material.

De som kom för att sörpla soppa och sjunga allsång med Anders Lundin, eller möjligen skratta åt hans komik, bedrog sig.

Annons

Detta blev något helt annat vilket väl också var avsikten med bokningen. Sittande på en pinnstol hela tiden sjöng han sina egna mer eller mindre finstämda visor med naturromantiska texter.

I mellansnacket avslöjade Anders sitt intresse för historiska händelser i både människo- och djurvärlden. Han sa sig ha varit nervös inför framträdandet i en praktiskt taget fullsatt salong och det kan ju bero på att denna typ av nydanande uttryck i ord i klassisk ton är betydligt personligare än att springa omkring på Skansen, om än med mångmiljoner ögon riktade mot sig från publikraderna på plats och hemma i tv-sofforna.

De flesta sångerna hämtade han från sitt album ”Buckliga Ord Knyckliga Låtar”, sammanförda i moderna visarrangemang av producenten Oscar Söderberg, där jag främst fastnade för ”Min sång” och ”En plats på jorden”.

En tillbakalutad timme mitt på dagen, men nog hade Lundin kunnat kosta på sig ett extranummer med litet mera fart i för att få igång publiken i högre grad än det lilla försiktiga med sången ”Snart hemma”.

Mer läsning

Annons