Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Hallands hjälte satsar på ett större genombrott

/
  • Avskalat och melankoliskt. Det är Johan Örjanssons signum på nya plattan. Nu satsar han på att slå igenom även utanför Halland.
  • En okänd musikprofil tittar fram. Johan Örjansson från Falkenberg kan med sin senaste platta få sitt efterlängtade nationella genombrott.

Nu vill Hallands musikaliska hjälte bli ett namn även utanför sin hemregions gränser där han alltid lockar stora publikskaror och där folk helt tiden sjunger med i låtarna. Se när Johan sjunger här!

Annons

Johan Örjansson, 31, är ute med sitt fjärde album och har nu gett sig katten på att slå igenom på ett större plan.

– Jag ska spela på Peace & Love-festivalen den 29 juni, det blir ett utmärkt tillfälle att inför storpublik presentera mig och min musik, säger Johan. Annars har det varit en fördel att ta utvecklingen steg för steg. Ja, jag är faktiskt glad att det gått långsamt sen jag startade musikkarriären.

Emellertid tyder fyra plattor på fem år inte på att han legat på latsidan precis. Johan gav ut sitt första album ”Empty Road” 2007 och uppföljaren ”Gone” kom året därpå. 2010 släpptes ”Orange”, som fick ett mycket positivt bemötande.

”Melancholic Melodies For Broken Times” är titeln på hans nya platta. Den har han producerat i samarbete med Jens Classon, som även är trummis i Johan Örjansson Band. Plattan spelades in i Studio StäpelsTon i de vilda skogsbygderna utanför Fegen. Övriga medlemmar i bandet är Hans Schakonat (gitarr), Per Willstedt (klaviatur) och Jonathan Gertson (bas).

– Känsla, innerlighet, attityd och timing i både texter och melodierna är vad vi jobbade hårt med att få fram, berättar Johan. Resultatet har blivit ganska naket, inte så popigt som på ”Orange”-skivan, och det har inte kladdats ner med alltför mycket kompmusik utan målet är att nå fram och beröra med texterna. En utmaning, visst, men jag anser att detta är det bästa som jag och bandet gjort hittills. Ett skönt steg tiilbaka till hur det lät på mitt debutalbum ”Empty Road”.

Låtarna andas mycket melankoli, som albumtiteln antyder, är en mix av pop, rock och mjuk country.

Många anser att Johan Örjansson redan är en sångare av internationell toppklass. Nu gäller det ”bara” att nå ut, bortifrån väst-Sverige i alla riktningar.

En som blev knockad av Johans låtskriveri och sång var den amerikanska artisten Israel Nash Gripka, som direkt bad honom att följa med som support på sin senaste Skandinavien-turné. Det blev nästan en hel månad med massor av spelningar både som soloartist och med sitt band.

Gripka har tackat för senast genom att bidra med sång på avskalade, souldränkta singelspåret ”If I Were To Love You”. Den lär han säkerligen välja att framföra på Peace & Love-festivalen nästa fredag kväll, då Johan Örjansson uppträder utan band på Shangri-La-scenen.

Mer läsning

Annons