Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Värmande julsång i kylan

För två veckor sedan gjorde Sveriges, ja kanske hela Europas Queen-tolkare nummer ett, Peter Johansson, braksuccé med showen "He Will Rock You" i Gävle konserthus.

Tisdagen den 11 december kommer han tillbaka till samma scen, fast då i en helt annan roll.

Annons


Peter ska nämligen ut på sin fjärde julturné på raken och Gävle är med för andra gången på spelschemat.
– Hoppas Bocken står kvar när vi kommer denna gång, i fjol var den borta, säger Peter. Biljettförsäljningen går bra och vi behöver nog inte, som andra turnéer tråkigt nog, ställa in. Någon låt från Queen-repertoaren kan jag också lova även om deras bidrag till jullåtar inte är särskilt bra.
Precis som förra året blir Peters kusin Matilda Hansson med i konserten. Hon har spelat på några av Europas finaste musikalscener, senast i Wien. Tillsammans gjorde kusinparet fint ifrån sig i "Så Ska Det Låta" där de tävlade mot Alexander Rybak och Elisabeth Andreassen.

Nu står det också klart att en annan östgöte, den mångfacetterade artisten och skådespelaren Robert Rydberg, blir med på julturnén. Han har medverkat i en mängd musikaler (Grease, Mamma Mia, Fame, Spamalot med flera) och belönades med en guldmask för bästa manliga biroll i musikalen Footloose 2008. På senare tid har komik blivit en central punkt i Roberts karriär med många roller på Stockholms privatteatrar. I somras medverkade Robert Rydberg som sidekick till Måns Zelmerlöv i SVTs "Allsång på Skansen".
Turnépremiär för årets konsertturné "Julen är här", där nämnda trio backas upp av en kör och ett sexmannaband med "Julen är här", blir det i Helsingborg den 4 december. Totalt får 14 orter besök med extraföreställningar i både Linköping och Norrköping.

Mer läsning

Annons