Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvillingar lika som bär satsar på genombrott

/

Plötsligt en höstdag fick nöjesredaktören gnugga sig i ögonen för att försäkra sig om att han inte såg dubbelt.

Annons

På besök kom nämligen 28-åriga enäggstvillingarna Ivonne och Marcela Contardo för att prata om sitt debutalbum ”Still Waiting”, som varit en ytterst trevlig bekantskap under de senaste veckorna.

Det är nämligen bra. Mycket bra dessutom och ännu ett understrykande om att Umeå är Norrlands ledande musikstad.

– Visst är det så, musiklivet är starkt däruppe och vi är uppväxta med Musikskolan och alltifrån gospel till rock och pop, berättade tvillingsystrarna.

Emellertid flyttade de från lilla Röbäck till Stockholm, och en liten etta intill Mariatorget på Söder, när de bara var 16 år. Under musikgymnasietiden i huvudstan bildade de bandet Contardo tillsammans med tre likasinnande grabbar.

Efter tio års spelande på klubbar och på privata fester har de nu passerat en milstolpe i karriären. Första plattan är elva spår som är fylld av pop med ett ”gammeldags” sound, mycket vemod och som grädde på moset stämsången.

– Jag hoppas att atmosfären av värme och kärlek också går fram, säger Marcela.

– Vi gör vår egen grej, det måste man. Och vi tror på oss själva och det vi berättar, inflikar Ivonne.

Egen grej, fast med influenser som de inte försöker mörka på något sätt. Här och där hörs klara referenser det Beatles (”Abbey Road är min eviga favorit”, säger Ivonne), Abba, The Carpenters och även Joan Baez. Samt liten fläkt av latinska toner.

Namnet Contardo har de nämligen fått genom att deras pappa härstammar från Chile medan modern är svenska. Hela familjen, inklusive några syskon till, har alltid gillat musik. Och tvillingarna berättar att de ibland satt och jammade allihop tillsammans under resor med en VW-buss.

Ivonne och Marcela har själva skrivit texterna musiken till plattan ”Still Waiting”. Och redan på första spåret, utmärkta upptempolåten ”Blow On The Fire”, berättar de om den långa, självupplevda vägen in i musikbranschen. Om kampviljan och den inre lågan som fortsätter brinna trots alla hinder.

Singellåten ”Getawa” och avslutningsspåret ”Drop Your Gun” är också melodier som sticker ut ordentligt. Producenten och popmakaren Christoffer Lundquist (Brainpool, Gessle, Roxette med flera) jobbade under några intensiva dagar och nätter med Contardo i sin studio ute på den skånska landsbygden. Det gav ett strålande resultat.

– Christopher betydde mycket med sin spontanitet, lekfullhet och sin underbara känsla för hur det skulle låta. För han föll direkt för våra låtar, förklarar Ivonne.

Nu återstår bara frågan om och i så fall när Contardo ska få sitt genombrott.

– Nu siktar vi på att få göra någon form av turné. Gärna få en spelning i Gävle också.

Mer läsning

Annons