Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrik vet hur man vinner en Melodifestival

/
  • ”Simpel och stilren”, är Ulrik Munthers beskrivning av hur hans scenshow i Melodifestivalen kommer att se ut.

Melodifestivalens yngste deltagare vet redan hur det känns att vinna. Bara 14 år gammal tog Ulrik Munther förstaplatsen i ”Lilla Melodi­festivalen”. Nu debuterar han på den stora scenen.

Annons

I morgon sjunger Ulrik Munther låten ”Soldiers” i den andra deltävlingen i Melodifestivalen. Med sina 17 år är han är Melodifestivalens yngste deltagare. Ändå är Ulrik Munther knappast den minst erfarne. Första gången han försökte var han inte mycket längre än sin gitarr.

Bara elva år gammal sökte han till Lilla Melodifestivalen för första gången. Då hette låten ”Vackra flicka” och Ulrik Munther berättar med påtaglig lättnad att den inte blev uttagen. Tre år senare vann han tävlingen med bidraget ”En vanlig dag”.

– Det var efter Lilla Melodifestivalen som jag fick mina första betalda spelningar och det var då jag började få fans. Även om jag hade hållit på med musik innan det så var det Lilla Melodifestivalen som gjorde att det tog fart, det var startskottet, säger han.

Under sommaren turnerade Ulrik Munther och kunde ses i populära ”Allsång på skansen” och TV 4:s Nyhetsmorgon. Framträdandena toppades med utgivningen av Ulrik Munthers självbetitlade debutalbum. Men det var inte med en egen låt han först nådde den stora publiken. Hans cover av Lady Gagas ”Born This Way” har spelats drygt en miljon gånger på Youtube och gjort Ulrik Munther till en person som folk känner igen på gatan.

– Ja, det händer. Troligtvis mer nu än någonsin. Efter sommaren var det rätt mycket för då hade ”Born This Way”-covern verkligen blåst upp, säger han.

Tror du att det kan hjälpa

dig i Melodifestivalen?

– Förhoppningsvis får jag några extra röster. Nu är mina fans snart uppe i 48 000 på Facebook och det är ganska otroligt tycker jag, att det är så många som har tryckt för lilla mig. Jag tror att det är väldigt bra för mina chanser i tävlingen att jag har en grund att stå på.

Redan förra året pratade Ulrik Munther med Melodifestivalens producent Christer Björkman om att vara med i tävlingen. Den gången passade det inte, men när chansen dök upp igen tvekade han inte.

– Jag har inte så mycket att förlora på att vara med. Om jag inte kommer bäst till i Melodifestivalen så har jag redan många som tycker om min musik. Går det bra så får jag några till. Det är inte vinna eller försvinna, det är bara vinna.

Mer läsning

Annons