Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplyftande rappare i Furuvik-matiné

/
  • Ett av Swingflys favoritband är amerikanska The Strokes. Ett band han gärna skulle vilja samarbeta med i framtiden.

Rapparen Swingfly bjuder på matiné­show i Furuviksparken idag. Till ­Gefle Dagblad utlovar han en underhållande konsert med mycket energi.

Annons

– Det kommer bli lite annorlunda från när jag var här sist och spelade på Heartbreak Hotel. Nu är det en eftermiddagskonsert för barnen och Nino Keller från Teddybears Sthlm kommer vara med på trummor, säger Swingfly, eller Richard Silva ll som han egentligen heter.

Richard slog igenom som Swingfly när han mederkade på Teddybears hit ”Hey Boy” för sju år sedan. Innan dess var han delaktig i musikkollektivet Blacknuss och jobbade med bland andra Dr Alban.

I våras deltog han i Melodifestivalen och gjorde succé med låten ”Me And My Drum”.

Låten tog sig ända till femteplats i finalen och blev därmed den första hiphop-låt som tagit sig så långt som det slutgiltiga avgörandet i Globen.

– Jag kommer aldrig glömma det. Jag hade väldigt roligt och det har verkligen hjälpt min karriär. Jag ville så gärna vinna men konkurrensen var tuff. Men det kändes som att jag vann ändå bara för att jag ställde upp och tog mig så långt.

Kan du tänka dig att ställa upp i Melodifestivalen igen?

– Ja, men bara om jag har en ännu bättre låt. Jag vill inte bli en sån som ställer upp varje år för då handlar det bara om att söka uppmärksamhet. Och jag försöker inte söka uppmärksamhet på det sättet.

Efter Melodifestivalen släppte han sitt andra soloalbum, ”Awesomeness – An Introduction To Swingfly”. Sedan februari är den svensk-amerikanske rapparen på turné och kommer vara så ända fram till oktober. Då är det dags för inspelning av en uppföljare till senaste skivan som Swingfly lovar kommer vara i samma stil som hans tidigare material.

– Jag tror min musik är väldigt upplyftande. Den handlar om att festa, om att vara glad och om kärlek. Det finns inget negativt i mina låtar, bara positivt. Jag tror folk gillar mig för att jag har en unik sångröst och väldigt medryckande melodier.

Mer läsning

Annons