Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utrikes Affärer hyllade vännen med konsert

/

För 30 år sedan var Utrikes Affärer ett band som det pratades om i skivbolagskorridorer och nationell rockpress.

Annons

Tyvärr så blev bandet aldrig mer än bara lovande även om de gjorde flera demokassetter som lät som ett färdigt band.

Det var Per Forsgren som skrev den mesta musiken och texten och var mest drivande i bandet. Under våren förra året gick han bort. Vännerna i bandet samlades då åter-igen för att minnas honom. När de lyssnade igenom gamla demokassetter från den tid då det begavs så insåg de att det inte bara var bra musik utan även idéen om en konsert för att hedra Per Forsgren kom upp.

I lördagskväll var det dags, det var utsålt på CC-puben och många som inte sett varandra på en massa år dök upp. Som en skolreunion fast runt ett band istället.

Utrikes Affärer lät minst lika bra som förr, förmodligen mycket bättre. Musikaliskt har tidens tand inte tärt hårt på bandet, och det mesta lät riktigt bra, texterna är det lite annorlunda med men så lät alla svenska band innan Jakob Hellman och Håkan Hellström.

Roligt var det i alla fall att tjejerna som dansade längst fram sjöng med i de flesta låtarna. Och då menar jag hela låtarna.

Låtar som Nattens Ögon och Min Pappa är än i dag formidabla hits och förhoppningsvis slutar inte bandets återförening med extranumret, Kevin Coynes fantastiska Sunday morning sunrise utan det får bli fler gånger.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons