Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackert och lekfullt

/

När fredagen övergick till lördag var den nedre delen av Musikhuset fullt av folk. För att fira släppet av den tredje delen av Archer trilogin höll Deer Tracks en spelning och fest för sina vänner, fans och andra som ville höra det nya de hade att erbjuda.

Annons


Efter att de precis kommit hem från Tjeckien väntar nu en lång sväng över både USA och Japan, jag är inte säker på att vi här hemma förstår både hur hårt David och Elin jobbar och hur mycket uppmärksamhet de får i världen utanför här hemma.
Aviga rytmer, tvära kast mellan de vackert sköra och det brutala i en hackande tuff gitarr men samtidigt är det lekfullt med både spel på såg, Xylofon och melodica.
Både Elin och David är födda till att vara frontfigurer, musikaliskt tycker jag de gör stora framsteg och efter att ha lyssnat på trilogin rakt igenom så ser man vilken musikalisk resa det verkligen är. Ikväll fick vi även lite äldre låtar även om jag hade föredragit om de bara hade spelat nya skivan rakt upp och ned utan krusiduller.
Men låtar som Lazarus och Archer får verkligen igång publiken. Givetvis blir det spretigare så här och inte lika homogent. Men det är petitesser i sammanhanget, när Deer Tracks är som bäst är det fantastiskt vackert men de där bråkigare låtarna behövs nog för att det inte ska bli för friktionsfritt.
Efter en dryg halvtimme avslutar bandet med Tiger och lämnar oss alla i DJ Gavlén/Longs händer.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons