Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen tillbaka, Klubb Tupelo!

/

Efter några års vila drog Klubb Tupelo igång igen. Det är ett väl behövligt tillskott till den tyvärr lite dvalande livescenen i stan.

Annons

Jag vet att vi har aktörer som 026 Hardcore och andra som nya Rack’n’Roll, dessutom var jag själv senast förra helgen på Kafé Vinyl för en bra konsert. Men fler spelställen, fler klubbar ger fler speltillfällen, ger givetvis ett bättre och bredare utbud.

Nu hade Klubb Tupelo-premiären lite otur genom krocken med Pushfestivalen men samtidigt var det en skara rocktörstande människor som sökt sig till CC-puben.

Black Feet var ett inbjudet band från 08-land bestående av tre tjejer och två killar. Bandet spelade någon variant på postpunk som den lät 1981, fast med lite mer skitig garagetouch. Småknepiga takter, pumpande distad bas, synth och växelvis sång fick mig att tänka på band som både Pink Champagne och tidiga Sahara Hotnights, men det kanske är att göra det lite lätt för sig.

Trots att bandet förmodligen var okänt för de flesta så jobbade de på bra och fick med sig kvällens publikskara. Visst skulle jag kunna vara elak och säga att jag hört det förut, men då missar jag hela grejen med att se ett nytt band. Känslan av att vara på rockkonsert är, trots att det står 2012 i almanackan är en förbannat rolig företeelse.

Black Feet kommer aldrig att bli mer än en liten fotnot i rockens historia, men de var här i fredags och visade sig att det lönar sig att vara ett band som inte ger sig utan låter musiken tala för sig självt. De flesta i publiken vekade vara nöjda.

Resten av kvällen bjöd arrangörerna Perka och Jens på bra musik från skivspelarna och den 27 april kommer det att bli ett nytt arrangemang i Klubb Tupelos namn. Vi syns väl där då?

Peter Alzén

Mer läsning

Annons