Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för herrklubb i kvällen Melodifestival

/

Tre deltävlingar, sex finalbidrag, en kvinna. När Melodifestivalen når Malmö finns en möjlighet att jämna ut könsfördelningen.

Annons

Men favoriterna heter Robin, Ralf och Ulrik.

Det börjar bli trångt på Friends Arena. När tre av Melodifestivalens deltävlingar är avklarade finns bara fyra platser kvar i finalen. Bland finalisterna finns en banan, en dansman och en glamrockare med japanska lösögonfransar. Plus två pojkband ur olika generationer. Eller rättare sagt: bland finalisterna finns en kvinna. Louise Hoffsten skrällde i Göteborg när hon knep en finalplats före favoriten Anton Ewald och är ensam kvinna bland de tretton artister som hittills tagit sig till final.

Favoriter som Amada Fondell och Janet Leon har fått lämna tävlingen och ingenting tyder på att deltävlingen i Malmö kommer rucka på könsfördelningen i Friends Arena.

– Jag börjar mer och mer luta åt teorin att alla unga poptjejer i år drabbas av att bli jämförda med Loreen. De är inte dåliga, tvärtom, men i år är det helt fel år för dem på något sätt, sade Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman till TT Spektra efter deltävlingen i Skellefteå.

På Malmö Arena är storfavoriten 19 år gammal. Han har drivor av fans i ryggen, en tredjeplats från förra årets Melodifestival och han heter Ulrik Munther. Redan innan årets tävling drog igång fanns han bland favoriterna till att vinna hela tävlingen och när SVT på onsdagen presenterade veckans bidrag tog han omedelbart ledningen på spelbolagens listor.

Som andra- och tredjehandsfavoriter hittar man hårdrocksbandet Mustaschs sångare Ralf Gyllenhammar och 2011 års ”Idol”-tvåa Robin Stjernberg. Låga odds får även den som spelar på La Camillas Army of Lovers och rapparen Behrang Miri.

Tre kvinnor uppträder solo i Malmö: Sylvia Vrethammar, Terese Fredenwall och Lucia Piñera. Sett till oddsen ligger de sist, näst sist och tredjen sist. Finalen i Friends Arena ser ut att bli en herrklubb.

Mer läsning

Annons