Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vinner dragkampen?

Höstens tolv artister och grupper har nu blivit tre. I kväll går Awa Santesson-Sey, Benny Hult och Isak Danielson upp på scen och slåss om titeln som årets vinnare av ”X factor”.

Annons

Hela hösten har vi kunnat följa de tolv artisterna och banden som försökt hålla sig kvar i musiktävlingen ”X factor” i TV 4. Nu är de tre och på fredag avgörs det vem som blir vinnare.

– Det känns helt galet, det är så svårt att ta in. Folk i min ålder brukar inte gå så här långt i sådana här tävlingar, säger 42-årige Benny Hult som möter 15-åriga Awa Santesson-Sey och 15-åriga Isak Danielson i finalen.

– Det känns crazy att vara i final. Det kommer inte sätta sig förrän man åker hem och tänker ”vad hände 2012?”, säger Isak Danielson som tog den sista finalplatsen i förra fredagens duell.

I kväll får artisterna sjunga tre låtar var och under hela kvällen är det fritt att rösta på sin favorit. Den som får minst röster åker ut och sedan får de två som är kvar uppträda på nytt.

– Folk har nog redan bestämt sig för vem som är deras favorit och kommer rösta på den på fredag, säger Isak Danielson.

Benny Hult är glad att han kommit så här långt och hoppas kunna hålla känslorna i schack i finalen.

– Ibland när jag står där uppe blir jag emotionell, det blir för mycket känslor och jag har nära till tårar, säger han.

Den som kammar hem förstaplatsen i ”X factor” vinner ett skivkontrakt värt en miljon kronor.

– Det är kul att vinna för att man får ett skivkontrakt och får fortsätta karriären, säger Awa Santesson-Sey som också är den som motståndarna tror har störst chans att vinna.

– Jag tror Awa blir farlig, säger Benny Hult och Isak Danielson håller med.

Och det är fler som tror på den unga sångerskan.

– Jag tycker Awa har stora förutsättningar för att bli en stjärna. Hon är redan väldigt bra trots sin unga ålder – får hon bara rätt låtar och jobbar med rätt folk kan hon bli hur stor som helst, säger Robert Skowronski, artistansvarig och produktchef på skivbolaget Emi.

– Det är klart man vill vinna nu, man vill inte snubbla på mållinjen, säger Awa Santesson-Sey.

Mer läsning

Annons