Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi gick hem, lite varmare i själen

/

Riksförbundet för hjälp åt narkotika- och läkemedelsberoende (RFHL) ordnade i går för andra året i rad en gala på Spegeln i Gävle för de behövande.

Annons

Sverige är ett rikt land. Trots det lever i dag, enligt siffror från Rädda Barnen, 220 000 barn i fattigdom.

Därför går inträdet till galan oavkortat till familjer med barn som inte har råd att till exempel åka på semester. De 22 000 kronor galan inbringade förra året räckte bland annat till att 14 familjer fick råd att skicka sina barn på kollo. Och flera familjer fick råd att resa och hälsa på sina släktingar, gå på badhus eller besöka ett nöjesfält.

För en fullsatt salong inledde Rickard Berggren, Elvisprästen från Hamrånge församling, galan med en enkel presentation och givetvis sjöng han en Elvislåt också.

Markus Berjlund & Paradiset satte upp tempot och bjöd på en uppfriskande dos svensklärarrock mitt emellan Plura och Peter Lemarc. Eller kanske som en mer uppsluppen Winnerbäck, meningsfulla texter som behandlar vardagliga situationer och problem. Lite extra sött att han tillägnade en låt med refrängen Hon är bäst på jorden till sin fru. Han skänkte även bort sina skivor till kvällens arrangemang.

Kajsa Grytt, Sveriges Patti Smith, spelade tre låtar. Hade gärna sett att det blivit mer men på grund av kommunikationsproblem var hon tvungen att åka. Sångerna som hon bjöd på var sånger från kvinnofängelset och låtar från den senaste skivan ”En kvinna under påverkan”. Hon berättade stolt att de spelat hennes ”Jag klarar mig ändå” när de på idrottsgalan presenterade årets manliga idrottare, Zlatan.

Gordin International Allstars sparkade igång med ”Kom sol, kom liv”. Jakob backades upp av Gävles eget E Street Band och förutom en grym kompetens så är Jakobs smittande positiva energi så påtaglig att hela publiken ler.

Den här kvällen var de förstärkta med Brynässtjärnan Sebastian Lauritzen på gitarr och sång.

Basse hade även fixat en tröja med alla spelare i lagets autografer, bara den inbringade 1 500 kronor.

Paulina Palmgren fick sitt genombrott när hon gick till final i TV 3:s True Talent. Nu visade hon oss varför det var så. En underbar röst som fick stöd av musiker på både gitarr och låda.

Kvällen avslutades av Linda Sahlberg som precis har debuterat med sin platta ”För dig står jag kvar” och hon fick ett väldigt starkt gensvar.

Givetvis borde inte såna här galor behöva anordnas men nu är det så här jävligt i denna värld. Tror nog ändå att de flesta gick hem lite varmare i själen och allt som allt fick de in 45 000, vilket är mycket bra.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons