Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Videopremiär på Lehnbergs nya musikvideo

/

Nyligen släppte Gävlebon David Lehnberg sin senaste ep "Namah". Nu kommer musikvideon till "J", regisserad av Michael Larsson.

Annons

Michael Larsson blev inspirerad av visualisering av ögon och ljus i mörker. Lite som när man är på färd någonstans och ser ljuset lite längre bort men inte riktigt kan placera det, vad det är eller vart det kommer i från.

Läs mer: Recension: Releasefest : Lehnberg - "Namah"

En kall vinterkväll tog han en längre promenad i närheten där han bor och hittade en lada med tak men utan väggar, tog fram mobilen och tände ficklampan och började testa med ljus och skuggor. Han fortsatte utforskningar av skugga och ljus samt hur detta reflekterade i snön. Just denna film skapades på ett organiskt sätt, där den utvecklades allteftersom, idéerna, filmningen, efterredigeringen men också den medvetna färgkorrigeringen där ljus och mörker vävs samman till en smalare och mindre kontrastrik palett. 

– Det är fantastiskt att kunna arbeta med artister som David där han ger mig helt fria händer och där en organisk process följer en annan, utan ramar eller riktlinjer - utan får hända där och då, när det händer, säger Michael Larsson.

Regissören har till och från bott i Gävle sedan 90-talet men också varit verksam i Barcelona, Singapore och Brighton, nu bor han utanför Uppsala.

Låten "J" framförs tillsammans med Louise Lemón och återfinns på ep:n "Namah" släpptes på Gävlebolaget Lamour 4 mars och finns tillgängligt digitalt och på kassett.

Mer läsning

Annons