Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivian imponerade mest

/

Den drivne pianisten, arrangören och producenten Claes Crona såg till att det blev en praktfull avslutning på årets jazzsäsong i konserthuset.

Annons

Där var Svante Thuresson, som kom in och gav sig på Barbra Streisands klassiker ”People”.

Där var också Victoria Tolstoy som bland annat följde upp med Billie Holidays ”Come Rain Or Come Shine” och sjöng duett med Svante i ”Karl Bertil Jonssons julafton”.

In kom sedan The Real Group, precis hemkomna från Sydkorea, och tonade ut i egna ”Pass Me The Jazz”. Inte så mycket jul så långt i konserten men sistnämnda vokalgruppen bröt av det hela genom att sjunga Orsa-spelmannen Leif Göras komposition ”Julfemman” på sitt eget speciella sätt. Men bäst var gruppen faktiskt i Joni Mitchells antijullåt ”River”.

Charlotte Perrelli var också på plats för att understryka sin bakgrund som jazzsångerska och när hon gjorde Nat King Coles underbara ”Christmas Song” till ”Rimfrostjul” på svenska så lät det kanon. Hennes potpurri på sina schlagerhits, omgjorda i arrangemang av Peter Asplund, kändes också bra. Dessutom tog hon sig an Olle Adolphsons ”Trubbel” på känsligt och tonsäkert sätt.

Alla dessa kända stjärnakter får ursäkta, den som var bäst av alla var nog den minst kända (inte för jazzentusiasterna kanske, men för ”lekmännen”) sångerskan, nämligen Vivian Buczek. Tillsammans med den eminente trumpetaren Peter Asplund och svängiga Claes Crona Trio briljerade hon med en klockren röst i bland annat Nat King Cole-låten ”The Little Boy That Santa Claus Forgot” och ”A Night In Tunisia” från senaste plattan.

En njutbar kväll inför en långtifrån fullsatt salong. Konkurrensen är ju benhård i dessa dagar. Att Arne Weise agerade en sorts värd för det hela verkade inte ha någon betydelse. Det var ju ändå tio år sen han senast satt i tv-rutan under julen. Men två ljus var i alla fall tända intill honom, i övrigt ingen julig utsmyckning alls på scenen.

Mer läsning

Annons